Ελλάδα

Σαλιγκάρια γιαχνί

Υλικά συνταγής

  • 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα με ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό (περίπου)
  • 5-6 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • μισό κιλό κολοκυθάκια μικρά

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και σοτάρετε για 5′ ακόμη μαζί με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτετε τα σαλιγκάρια που έχετε πλύνει και καθαρίσει καλά. Σιγοβράζετε για άλλα 10′.
  2. Κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα κολοκυθάκια αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ζεστό νερό και βράζετε για άλλα 35′-40′.

icookgreek.com

Back to top button