ΑθλητικάΚαστοριά

Ο πύργος… τσαντίρι της Καστοριάς και ο πύργος-κόσμημα των Ιωαννίνων (φωτο)

Εάν αναρωτιέστε καμία φορά γιατί ο τόπος μας δεν πάει μπροστά, να ακόμη ένα παράδειγμα που η Καστοριά παραμένει ουραγός των εξελίξεων

Ο Δήμος Καστοριάς σωστά αποφάσισε το γκρέμισμα του αντιαισθητικού πύργου τερματισμού του κωπηλατικού στίβου στη νότια παραλία. Το μεγάλο όμως λάθος του ήταν ότι δεν προέβλεψε τη διάδοχη κατάσταση, αφού χωρίς πύργο τερματισμού δε μπορεί να διεξαχθεί κανένα ελληνικό ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο antennes.gr βρέθηκε σήμερα στον χώρο που διεξάγονται οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας και μιλώντας με παράγοντες του ΝΟΚ δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για το κατάντημα όπως μας είπαν να έχει η πόλη μας για πύργο τερματισμού, ένα αυτοσχέδιο τσαντίρι!

Ο antennes.gr σας παρουσιάζει παράλληλα, αφήνοντας τις συγκρίσεις σε εσάς, τον χώρο των κερκίδων και του πύργου τερματισμού στον κωπηλατικό στίβο Ιωαννίνων που στοίχισε περίπου 300.000 ευρώ.

Η επόμενη Δημοτική Αρχή ας πάρει σοβαρά το θέμα αυτό, αφού η κωπηλασία από ένα και μόνο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπορεί να φέρει στην Καστοριά πάνω από 1.000 παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται…

antennes.gr 

 

 

 

One Comment

  1. Όλα ! για το κέρδος και το χρήμα ρε γαμ….το ;

    Διαβάστε την τελευταία ( συμπέρασμα ) παράγραφο της ανάρτησης : ” ……… η κωπηλασία μπορεί να φέρει στην Καστοριά πάνω από 1000 παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται ……….”

    Τι ” συνεπάγεται ” ; Δεν χρειάζεται σοφία , έτσι ; χρήμα και κέρδος συνεπάγεται για την Καστοριά , και κανείς δεν το αρνείται .

    Από πού ξεκινάει όμως η κουβέντα ; ποιο είναι το ζητούμενο ;
    Λείπει ένα εξάρτημα ( πύργος ) του αθλητισμού και ο αθλητισμός δεν μπορεί να ασκηθεί με επάρκεια .
    Το ζητούμενο , το αντικείμενο της συζήτησης είναι ο αθλητισμός και το συμπέρασμα , το ” συνεπάγεται ” αυτής είναι το χρήμα και το κέρδος ……..τη ” μπάλα ” τη χάσαμε από χέρι : ο αθλητισμός πήγε από πρώτη σε δεύτερη μοίρα ……….

    Μήπως σε δεύτερη μοίρα πήγε και η ικανότητά μας να εξηγούμε , να αξιολογούμε και να λύνουμε τα προβλήματα ;
    Μήπως το ” κέρδος ” θολώνει την κρίση μας ;

    Γιατί το ” συνεπάγεται ” να μη είναι ο αθλητισμός αυτός καθ’ εαυτόν ; που στο κάτω —κάτω απ’ αυτόν άρχισε η κουβέντα ;
    Π.χ : Χωρίς τον ” πύργο ” δεν μπορεί να καλλιεργηθεί ο αθλητισμός , η σωματική άσκηση η οποία είναι απαραίτητη στον καθένα , ανάλογα με τις δυνατότητές του , ……… να πάμε λίγο και στους αρχαίους μας : ” νους υγιής εν σώματι υγιή ” κ.λπ , και τελικό συμπέρασμα ( ” συνεπάγεται ” ) ότι : Όχι χίλια παιδιά θα φέρουν χρήμα και κέρδος στην Καστοριά , αλλά ότι χίλια παιδιά θα ΧΑΣΟΥΝ τον αθλητισμό !

    Νομίζω , ότι αυτή η τάση ” κερδοσκοποίησης ” των πάντων —που κάπου μας ” θολώνει ” , αλλά και λίγο μας υποβιβάζει ηθικά — έχει εμποτίσει για τα καλά τον ” τοπικό Δημόσιο Λόγο ” μας : Από το γιατί θέλουμε εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τόπο μας , μέχρι το …….. Brand name της πόλης μας στις υποσχέσεις των νέων υποψήφιων δημοτικών μας αρχόντων …..

    Βέβαια , αυτό συμβαίνει σ’όλους τους νομούς της χώρας μας · μήπως όμως σε μας είναι λίγο πάρα πάνω ;
    Μήπως το ” κέρδος ” είναι λίγο πάρα πάνω στο γονίδιο του Καστοριανού ;
    Πώς έγραφε και η μεγάλη δόξα ( Χριστόπουλος ) των καστοριανών γραμμάτων ;
    Τον πλούτον θέλω
    δόξαν δεν θέλω
    ούτ’ εξουσίαν
    ποτέ καμίαν ………

Back to top button