Άργος ΟρεστικόΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Η εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Στον τρισυπόστατο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, το βόρειο κλίτος είναι αφιερωμένο στον νεοφανή Άγιο Σάββα τον εν Καλύμνω

Εχθές Κυριακή Ε΄ των Νηστειών στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω. Ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των Εφημερίων του Ιερού Ναού και πλήθους κόσμου.

Στον τρισυπόστατο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, το βόρειο κλίτος είναι αφιερωμένο στον νεοφανή Άγιο Σάββα τον εν Καλύμνω.

Ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας (Εβρ. θ΄ 11-14) και στον τιμώμενο Άγιο Σάββα.

Ο Άγιος Σάββας υπήρξε συνασκητής και διακονητής επί διετία περίπου στην Αίγινα του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, τον οποίο και εκήδευσε. Ο αοίδιμος ιερομόναχος Σάββας (1862-1948) διετέλεσε εφημέριος της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Καλύμνου, και πνευματικός πατήρ επί 22 έτη των Καλυμνίων, με πανθομολογούμενη ανεπίληπτη και θεάρεστη βιοτή. Ανεδείχθη θαυμαστά μέγας νηστευτής, εργάτης της νοεράς προσευχής και προστάτης των πτωχών και αδυνάτων. Διέπρεψε δε σε οσιότητα και αγιότητα βίου. Η επίσημη Αγιοκατάταξη του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Νέου έγινε διά Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως της 19ης Φεβρουαρίου 1992.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος ευλόγησε τα προσφερόμενα κόλλυβα εις τιμήν και μνήμην του Αγίου.

imkastorias.gr

 

 

 

 

 

Back to top button