ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων στην Καστοριά

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στην καρδιακή ανεπάρκεια και στην έγκαιρη διάγνωση

Η καρδιαγγειακή πρόληψη και η σύγχρονη αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά και το νέο τοπίο στην εκπαίδευση των νέων καρδιολόγων, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τα επαγγελματικά προβλήματα του σύγχρονου καρδιολόγου ήταν τα κυριότερα θέματα του θεσμικού Πανελληνίου συνεδρίου της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος που έγινε στην Καστοριά και είχε επετειακό χαρακτήρα, αφού συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης. Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 300 ιατροί, πολιτικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και προσφώνησαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε κ. Ιωάννης Γουδέβενος, ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καστοριάς κ.Ηλίας Κανέλλης , ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, ενώ με επιστολή του απέστειλε χαιρετισμούς ο Μητροπολίτης Καστοριάς λόγω αδυναμίας του να παρευρεθεί.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στην Καρδιακή ανεπάρκεια και στην έγκαιρη διάγνωση και παρέμβασή της, στην διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδος ( TAVI) και την επιλογή ασθενών μετρίου χειρουργικού κινδύνου, στις αρρυθμίες, όπως το σύνδρομο Brugada, η κολπική μαρμαρυγή και η επεμβατική αντιμετώπισή τους, αλλά και την σύμπραξη των Καρδιολόγων στην διάγνωση και θεραπεία παθήσεων των περιφερικών αγγείων.

Διαλέξεις δόθηκαν για την συνταγογράφηση με δραστική ουσία και τον ρόλο του επώνυμου φαρμάκου, στην αντιμετώπιση οξέων στεφανιαίων συνδρόμων, και στο περικαρδιακό λίπος και την συσχέτιση με το λιπώδες ήπαρ.

Στα επαγγελματικά θέματα των ιατρών αναφέρθηκαν πολλοί ομιλητές όπως στις Ιατρικές γνωματεύσεις και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, στον προαθλητικό έλεγχο, στα νέα δεδομένα για τα ΚΕΠΑ, αλλά και το νέο τοπίο στην εκπαίδευση των Ιατρών μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση των Ιατρών και την κοστολόγηση Ιατρικών πράξεων αλλά και των οικογενειακό ιατρό και το Heart team. Σημαντικότατες ήταν επίσης οι εισηγήσεις για επαγγελματικά θέματα που αφορούν την διαφήμιση, την φορολογία και την ασφάλιση ιατρών και εταιρειών, τον νέο κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), και τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση της ιατρικής.

O Καρδιολόγος – Αρχίατρος ε.α. Φώτης Πατσουράκος, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, της ΠΟΣΚΕ και Α΄ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, ενημέρωσε για τις προθέσεις του Υπουργείου για τις νέες συμβάσεις των κλινικοεργαστηριακών Ιατρών που κυοφορούνται μετά τη συνάντηση με τον Αν. Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό Σταμάτη και τις διαπραγματεύσεις με την ΠΟΣΚΕ, όπως επίσης και τις εξελίξεις στην ΠΦΥ.

iatronet.gr

 

Back to top button