ΑθλητικάΚαστοριά

3ος ο Μάρκος Σπυρόπουλος στον “Gran Premio d’ Italia” – Τι δήλωσε για την τρίτη θέση

 

Στη φετινή διοργάνωση στο Gran Premio d’ Italia, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Μάρκος Σπυρόπουλος ο οποίος συμμετείχε με πλήρωμα τον μόλις 19 ετών Ιταλό Giovanni Mengucc με το σκάφος ALISIA-QUANTAi. Πρώτο σκάφος και με μεγάλη διαφορά σε όλο το κατέβασμα υπήρξε το γαλλικής σημαίας Njord, ενώ ακολουθούσαν σε μία πραγματική μάχη για τη 2η θέση το σκάφος ALISIA-QUANTA της ελληνικής συμμετοχής και ο Γάλλος Kéni Piperol με το σκάφος Ti Karayb.

Τα πράγματα άλλαξαν λίγο έξω από τη νήσο Giannutri όπου συγκεντρώθηκε ο στόλος σε μεγάλο μέρος του με τους Μάρκο και Giovanni να περνούν πολλές φορές στην πρώτη θέση στην κατηγορία των πρωτοτύπων. Τελικά τερμάτισαν στην 3η θέση στην κατηγορία πρωτοτύπων

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή διοργάνωση GPI Mini 6.50 είχε κερδίσει ο Μάρκος με πλήρωμα τον Ιταλό Alessandro Torresani, ο οποίος φέτος συμμετέχει και πάλι ως πλήρωμα στο σκάφος ROPEYE EST 787.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μασσαλία ο Μάρκος Σπυρόπουλος δήλωσε για την τρίτη θέση:

Μετά από το GPI το 931 έτοιμο για την Μασσαλία και το Port Saint Louis όπου θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις στην
Θα ήθελα να πω λίγα λόγια για τον αγώνα που μόλις τελείωσε.
Κατα αρχήν η τριτη θεση ηταν μια επιτυχία.
Αυτο γιατι οι αντιπαλοι φετος ηταν πολυ πιο δυνατοι απο πέρισυ!!
Στην κατηγορια μας ετρεχαν στο Τi Karayb ο 4ος στην γενικη στο Mini Τransat Kenny Piperol με πλήρωμα τον γνωστο σχεδιαστη Etienne Bertrand!!! Ο Bertrand εχει σχεδιασει τα 2/3
του στολου των Class Mini σκαφων καθώς και το δικο μου 931!!!
Το σκαφος δε που ετρεχε VECTOR 650 οπως και η νεα γενιά των series με Scow bow ειναι σε μερικες πλευσεις πλεον πιο γρηγορα απο τα proto.
Το σκαφος Njord το οποιο ειναι μολις μερικών μηνων proto ετρεχε ο preparator του Kito de Pavant!!! Ενος μεγαλου Γάλλου Ocean Navigator, ο οποιος είχε συμμετασχει και αυτος το 2017 στο Mini Transat.
Και τρίτον οι συμμετοχες ηταν πολυ περισσότερες.
Αναφορικά λεω οτι στις πρωτες θεσεις δεν ηταν κανενας Ιταλος!
Τωρα στον αγωνα που παντα προσπάθησαμε να είμαστε στο πρωτο group νομιζω οτι το καταφεραμε και χωρις καμια προπόνηση μαζι με τον Giovanni!
Μαλιστα το τελευταιο βραδυ καταφεραμε και μπηκαμε κεφαλι στον αγωνα.
Ισως λιγο ο ενθουσιασμός και φυσικα η κούραση ηταν ο λόγος που δεν βγηκαμε πρωτοι overall. Οταν εχεις 3 ωρες συνολικά υπνο για 4 μερες ειναι πολυ ευκολο να κανεις καποιο λαθος.
Και φυσικα σε αυτο το επιπεδο ειναι και ευκολο να το εκμεταλευτουν οι αντιπαλοι!
Τελος θα ηθελα να ευχαριστήσω ολους σας που με υποστηρίζετε σε αυτον τον μαραθώνιο αγωνα μου.

 

Με πληροφορίες από το enalionoffshore.gr

 

Back to top button