Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ είχε η Ένωση Αστυνομικών Καστοριάς (φωτο)

Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς κατά τη διήμερη επίσκεψη του στη ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής Μακεδονίας την 16 και 17 Απριλίου 2019.

Στην κοινή συνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς Κοζάνης και Γρεβενών η οποία πραγματοποιήθηκε Παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχου κ. Δημήτριου Σιόρεντα, ως Ε.Α.Υ Καστοριάς εκθέσαμε στον κ. Αρχηγό τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες Υπηρεσίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα κατά την εφαρμογή του σχεδίου Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ , την ανάγκη άμεσης καταβολής των οφειλόμενων νυχτερινών, την εκκαθάριση των υπομνημάτων έτους 2017 των συναδέλφων της Δ.Α Καστοριάς που ήταν αποσπασμένοι λόγω μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, καθώς και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση του Αστυνομικού Προσωπικού, ενώ παράλληλα προτείναμε τον επανακαθορισμό των οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών της Δ.Α Καστοριάς προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές τους ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σε ότι αφορά το θέμα του νέου Αστυνομικού Μεγάρου το Σωματείο μας ενημέρωσε τον κ Αρχηγό για τις εξελίξεις που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή ενώ ζήτησε την άμεση στήριξη του Αρχηγείου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι περεταίρω διαδικασίες.

Σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε και με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Όλγα Γεροβασίλη υπεμνήσαμε το από 23 Οκτωβρίου 2018 κοινό αίτημα για συνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας ,Ιωαννίνων, Καστοριάς , Κέρκυρας και Φλώρινας με την ίδια, για το θέμα της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου στους συναδέλφους που υπηρετούν στην ηπειρωτική μεθόριο, ενώ η κα. Υπουργός δήλωσε πρόθυμη στο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τις πέντε Ενώσεις αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα