ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μεγας Αλέξανδρος Καλλιθέας: “Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε το φαβορί του τελικού” (βίντεο – δηλώσεις)

Με στόχο να κλείσει νικηφόρα τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του 41ου Τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς, την… πρωτάρα στον θεσμό ομάδα της «Δόξας» Αμπελοκήπων.
Παράλληλα οι «κυανοκίτρινοι»  που συμμετέχουν για τρίτη φορά σε Τελικό της διοργάνωσης,  φιλοδοξούν να πετύχουν το απόλυτο και να κάνουν το 3 στα 3, αφού στην 35χρονη ιστορία τους (Ιδρύθηκε το 1983), έχουν κατακτήσει δύο Κύπελλα και μάλιστα συνεχόμενα, 2014 και 2015.

Μετά από τρία χρόνια, λοιπόν, η Καλλιθέα δίνει το παρών σε έναν ακόμη Τελικό, με την διαφορά, όμως, ότι είναι η πρώτη φορά, που την ίδια περίοδο στο πρωτάθλημα, συμμετείχε σε ανώτερη κατηγορία, στην Γ’ Εθνική, σε αντίθεσή με τον αντίπαλό της, την «Δόξα» Αμπελοκήπων, που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία.

Ιδιαίτερα, εντυπωσιακό είναι το στατιστικό στοιχείο, ότι μέχρι σήμερα έχουν προκύψει 19 από τους 40 Τελικούς Κυπέλλου, ζευγάρια με διαφορά κατηγορίας, δηλαδή Δ’ Εθνική και Α’ τοπικό, όπου σε όλα τα ματς, κυπελλούχος ομάδα αναδείχθηκε αυτή, που την ίδια περίοδο αγωνιζόταν σε πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής κατηγορίας και το μεθαυριανό ζευγάρι θα είναι το 20ο στην ιστορία του θεσμού.

Αναμφισβήτητα, η ομάδα της Καλλιθέας, αποτελεί το μεγάλο φαβορί του φετινού Τελικού. Η ποιότητα στο ρόστερ της, η εμπειρία των ποδοσφαιριστών, η διαφορά κατηγορίας, η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια  (15 νίκες, 8 ήττες και 3 ισοπαλίες), είναι στοιχεία, που την δίνουν ένα σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ωστόσο, στο στρατόπεδο των «κυανοκίτρινων» επικρατεί μία απογοήτευση, μετά τον υποβιβασμό τους από την Γ’ Εθνική και την επιστροφή τους στο τοπικό πρωτάθλημα. Αυτή την απογοήτευση, όμως θέλουν να την απομακρύνουν, και να επιστρέψουν τα χαμόγελα με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου στον Τελικό Κυπέλλου, προσθέτοντάς το στο παλμαρέ τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας παρά τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα που τον έχουν ταλαιπωρήσει στο φετινό πρωτάθλημα, δηλώνει πανέτοιμος για τον Τελικό Κυπέλλου, ενώ οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν κρύβουν τους κινδύνους της αναμέτρησης, που συνήθως παραμονεύουν σε αυτόν τον θεσμό.

Όπως, δήλωσαν προπονητής και παίκτες «θα αγωνιστούμε με σοβαρότητα, πειθαρχία,  χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Μπορεί να είμαστε το φαβορί για πολλούς λόγους, αλλά αυτό θα πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο».

Η κάμερα του sentranews.gr βρέθηκε στο γήπεδο της Ποριάς, στην  προετοιμασία της ομάδας, ενόψει του τελικού, όπου και μίλησαν ο προπονητής Θόδωρος Βόλτσης και οι ποδοσφαιριστές Άρης Νικολόπουλος, Φάνης Μήνος και Βασίλης Παπαθανασίου.

sentranews.gr

Back to top button