Καστοριά

ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκα (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 15 Απριλίου, στην Έδεσσα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκα και του Διευθυντή κ. Α. Μέγγουλη.

Κατά την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ε. Πανταζής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ για την συμμετοχή του στο Συμβούλιο και έθεσε υπόψη του τις θέσεις της Ομοσπονδίας γύρω από μείζονος σημασίας θέματα για το εμπόριο στις τοπικές αγορές της κεντροδυτικής Μακεδονίας και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, όπως:

  • Την ανάγκη να υπάρχει συντεταγμένη γραμμή των Εμπορικών Συλλόγων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, με κοινή ατζέντα προς τους υποψήφιους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αίτημα να δεσμευτούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες για την υλοποίησή της.
  • Την απαίτηση των εμπόρων για μείωση των φορολογικών βαρών, που πνίγουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής.
  • Την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, που θα μπορέσει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Το μεγάλο ζήτημα της δημιουργίας πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών προς τη συνεπή και τακτική χρηματοδότηση.
  • Την ανάγκη να ισορροπήσει το καθεστώς των εκπτώσεων και προσφορών, με πρώτο βήμα την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε διεξοδικά σε αυτά που πέτυχε η Συνομοσπονδία κατά το μικρό διάστημα της θητείας της νέας διοίκησης, κυρίως στην επιτυχία της προστασίας της πρώτης κατοικίας του μικροεπιχειρηματία, στις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έρχονται και στην δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας.  Παράλληλα, ενημέρωσε για τις επαφές της ΕΣΕΕ με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επιτευχθεί και η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Στο τέλος της συνεδρίασης, το Συμβούλιο αναφέρθηκε στην αντοχή και δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στην κρίση, επεσήμανε την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης συνεργασίας των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και συσπείρωσης των μικρομεσαίων εμπόρων γύρω από τις οργανώσεις τους και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

 

 

Back to top button