ΑθλητικάΚαστοριά

Ο σταθερός των “Γουναράδων” Χριστόφορος Τερσενίδης (συνέντευξη)

Ο σταθερός των “Γουναράδων” Χριστόφορος Τερσενίδης στους “Ορίζοντες” . «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό να παίζει μπάσκετ σε καμία άλλη ομάδα εκτός της Καστοριάς»

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Ο Χριστόφορος Τερσενίδης, από μικρό παιδί έδειχνε την αγάπη του προς την άθληση. Ένα απόγευμα, καθώς έπαιζε στη γειτονιά του  στη Θεσσαλονίκη  ποδόσφαιρο μαζί με δύο φίλους του, είδε μια αφίσα από την Ακαδημία Μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Οι τρεις φίλοι χωρίς να το σκεφτούν πήγαν στην ακαδημία και γράφτηκαν. Από εκείνη την ημέρα άρχισε η αξιόλογη μπασκετική πορεία του Τερσενίδη.

Στα 18 του ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά μπάσκετ. Πέρασε από τις ομάδες ΠΑΟΚ, Δαίδαλος Καλλικράτειας, Θερμαϊκός, ΠΚ Νεάπολης, Κένταυρoς Καλλικράτειας, Αριστοτέλης Επανομής,  Αργοναύτης Καλαμαριάς. Τα τελευταία 4 χρόνια ανήκει στο ρόστερ του Α.Σ. Καστοριάς «Η ομάδα μας για τη σεζόν 2018-19 έχει χτιστεί από την αρχή.  Ο προπονητής μας Νίκος Καραγιάννης είναι εξαίρετος με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία της Α2».

Ο Χριστόφορος έζησε την ιστορική στιγμή της ανόδου των “Γουναράδων” από τη Β στην Α2 Κατηγορία «Σίγουρα πρόκειται για μια πιο δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία. Το πρωτάθλημα είναι περισσότερο επαγγελματικό. Υπάρχουν μάλιστα και ομάδες στην κατηγόρια μας οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Α1, όπως είναι ο Ηρακλής και ο Ιωνικός».

Ο γκαρντ της Καστοριάς  ήταν απόλυτος στο ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να παίζει σε άλλη ομάδα «Δεν θα πήγαινα σε άλλη ομάδα να παίξω. Εάν δεν συνέχιζα στην Καστοριά, δεν θα έπαιζα αλλού. Νιώθω απόλυτη ασφάλεια με την ομάδα μου, έχω δεθεί με τον κόσμο της πόλης, αλλά και με την ίδια την πόλη. Η μόνη περίπτωση για να φύγω, θα ήταν ίσως για να πάω στη Θεσσαλονίκη καθώς κατάγομαι από εκεί».

Τέλος ο Χριστόφορος επεσήμανε πως η μεγαλύτερη ανταμοιβή ενός μπασκετμπολίστα είναι η αγάπη  που εισπράττει από τον κόσμο και τόνισε πως εάν ποτέ κάνει δικά του παιδιά, θα ήθελε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό «Η άθληση γενικότερα, θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας».

More Info

Ηλικία: 30

Καταγωγή: Θεσσαλονίκη/ Γεωργία

Ύψος: 1,90 μ.

Αριθμός φανέλας: 11

Θέση: Γκαρντ

Ζώδιο: Σκορπιός

Οικογενειακή κατάσταση: Σε σχέση

Αγαπημένη ομάδα Α1 Κατηγορίας: ΠΑΟΚ

Αγαπημένος παίκτης: Πέτζα Στογιάκοβιτς

Αγαπημένη ατάκα: Απίστευτο..!

 

orizontespress.gr

 

Back to top button