Καστοριά

Επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ Μαρίας Αντωνίου και Ολυμπίας Τελιγιορίδου (βίντεο)

Στη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.» παραβρέθηκε το απόγευμα η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ζήτησε να μιλήσει επί του νομοσχεδίου. Η υφυπουργός μόλις είχε καταφθάσει από το υπουργείο και ο πρόεδρος της Βουλής της έδωσε τον λόγο. Η κ. Μαρία Αντωνίου που είχε μιλήσει το πρωί και βρισκόταν στην αίθουσα, παρενέβη ζητώντας να μην δοθεί στην κ. Τελιγιορίδου αυτή η δυνατότητα, γιατί δε χτύπησε την κάρτα.

Για αρκετή ώρα επικράτησε αναστάτωση και ο πρόεδρος της Βουλής που εκείνη την ώρα ήταν ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, αναγκάστηκε να διαβάσει το άρθρο 66/2 του Συντάγματος (“Για να προλάβω και κάποιους”, είπε χαρακτηριστικά) όπου αναφέρεται ότι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί έχουν ελεύθερη είσοδο στις συνεδριάσεις της Βουλής κι ακούγονται όποτε ζητήσουν τον λόγο.
Η  κ. Τελιγιορίδου ξεκίνησε την ομιλία της με τη φράση: «Απ’ ό,τι φαίνεται κάποιοι ή κάποιες δεν θέλουνε να ακουστεί από αυτό το βήμα η φωνή της Καστοριάς, αλλά όσο κι αν δυσκολεύονται με το εν λόγω νομοσχέδιο, η φωνή της Καστοριάς θα ακουστεί και από αυτό το βήμα, και καθημερινά από εδώ και πέρα στην κοινή μας εκλογική περιφέρεια».

Όλα αυτά στη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.».

Δείτε το βίντεο στην αρχή:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μ. Αντωνίου στη Βουλή: “Ψηφοθηρικά σας ευχαριστούμε για τις πανεπιστημιακές σχολές, αλλά…” (βίντεο)

Η Ολ. Τελιγιορίδου στη Βουλή απάντησε στη Μ. Αντωνίου για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καστοριάς (βίντεο)

Back to top button