Ελλάδα

Δείτε τώρα τα ελληνικά ΟΣΚΑΡ: Τελετή 10ων Βραβείων ΙΡΙΣ (Live )

 

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Ίρις 2019: Παρακολουθήστε ζωντανά την Τελετή Απονομής, που διεξάγεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Ο εγχώριος κινηματογραφικός κόσμος βάζει τα καλά του και για μια νύχτα, σήμερα Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, συναγωνίζεται σε αίγλη τις μεγάλες διεθνείς απονομές, καθώς η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τιμά για άλλη μία χρονιά τις κορυφαίες φετινές ταινίες της χώρας, με τα βραβεία Ίρις 2019.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες ΕΔΩ
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, ταλαντούχοι δημιουργοί και αξιόλογοι συντελεστές θα παρελάσουν από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης για να τιμήσουν και να τιμηθούν, υπενθυμίζοντάς μας πως η μαγεία της Έβδομης Τέχνης δεν σταματά όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους.
Ο σημαντικότερος θεσμός του ελληνικού κινηματογράφου φέτος γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του και, γι’ αυτό, πλήθος επώνυμων προσκεκλημένων από τον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού θα δώσουν το «παρών» για να του ευχηθούν να συνεχίσει να γράφει Ιστορία, αναδεικνύοντας εικόνες και πρόσωπα που πάντα θα μας συντροφεύουν.
Η Ακαδημία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια. Με επίκεντρο τα Βραβεία Ίρις και τις ελληνικές ταινίες, γιορτάζει αυτή τη δεκαετία με προβολές σε όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Μακρής, η πρωτοβουλία αυτή, θέτει τις βάσεις για ένα εναλλακτικό δίκτυο διανομής, που τα επόμενα δέκα χρόνια, θα φέρει την ελληνική ταινία πιο κοντά στο κοινό όλης της χώρας.
Τη φετινή Τελετή Απονομής επιμελούνται οι Γιώργος Μακρής και Νίκος Καραπαναγιώτης, με παρουσιαστές τους πολύ αγαπητούς Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Μπέσυ Μάλφα, που υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη αγάπη για το Ελληνικό σινεμά. Πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι όπως πάντα οι Έλληνες κινηματογραφιστές, που με συνέπεια και σε διάρκεια, δημιουργούν, πειραματίζονται και διαπρέπουν.

https://www.youtube.com/watch?v=xWXs8ub5hG0

8 υποψηφιότητες για τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη στα ελληνικά “ΟΣΚΑΡ”

 

Back to top button