Καστοριά

Δήμος Καστοριάς: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Σκοπός να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς στα πλαίσια συνεργασίας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει μέτρηση οστικής πυκνότητας από  03/05/2019 έως 10/05/2019 και ώρες 8:00π.μ έως 2:00μ.μ..

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας από το προσωπικό του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, κα. Σιαραφέρα Αλεξάνδρα Νοσηλεύτρια και στην συνέχεια θα δίνονται οδηγίες από τον Ιατρό του Κοινωνικού Ιατρείου κ. Τοκατλίδη Τριαντάφυλλο και ανάλογα την εκτίμηση των αποτελεσμάτων θα κατευθύνονται σε Ιατρό Ορθοπεδικό.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμος Καστοριάς μέσω παρόμοιων προγραμμάτων προσπαθεί να περάσει στο σύνολο του πληθυσμού το βασικό μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»

Πληροφορίες-Ραντεβού: Καρκαρέτσου Βικτωρία & Σιαραφέρα Αλεξάνδρα, τηλ. 2467021027 – 2467021028

Δ/νση: Παλαιολόγου 1 και Βιτσίου γωνία (παραπλεύρως του 2ου Δημοτικού Σχολείου, περιοχή Αγίου Μηνά, κτίριο πρώην ΚΠΕ).

 

 

Back to top button