ΑθλητικάΚαστοριά

Κρίσιμο το αυριανό παιχνίδι της Καστοριάς στην Πάτρα

Ένα σπουδαίο και συνάμα πολύ κρίσιμο παιχνίδι διεξάγεται αύριο το απόγευμα στο κλειστό της Περιβόλας, μεταξύ του Απόλλωνα Πάτρας και του Α.Σ. Καστοριάς, δύο ομάδων που δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

Του Νίκου Καραμανλή

Αναμφίβολα και τα δύο συγκροτήματα αναμένεται να δώσουν τα πάντα, να καταθέσουν την ψυχή τους στο παρκέ για να κατακτήσουν, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα… Οι μεν «μελανόλευκοι» για να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, οι δε «γουναράδες» για να πραγματοποιήσουν το μεγάλο βήμα εισόδου στα πλέι οφ ανόδου.

Αυτό που αναμένεται να δουν όσοι παραβρεθούν, και αναμένεται να είναι πολλοί αυτοί στο κλειστό του Απόλλωνα, θαρρώ πως θα είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και που εντέλει θα υπερισχύσουν οι σκληρές άμυνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι Πατρινοί διαθέτουν την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στην Α2 (δέχονται μόλις 66,1 πόντους κατά μέσο όρο), και από την άλλη οι Καστοριανοί την 2η καλύτερη εκτός έδρας (72 πόντους κατά μέσο όρο).

Από εκεί και πέρα ένα αρνητικό στοιχείο που καλείται να διαχειριστεί ο κόουτς Νίκος Καραγιάννης είναι η μέτρια εκτός Καστοριάς παρουσία της ομάδας (4-9), που σε συνδυασμό με το ισχυρό πρόσωπο εντός Πάτρας του συνόλου του Κώστα Δελέγκου (μετρά 7-1 από τις 22/12/18), δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ το έργο με τίτλο «Η… απόδραση από την Περιβόλα».

Όπως και να έχει όμως και παρά τις οποίες δυσκολίες υπάρχουν, η ομάδα μας καλείται είτε αύριο, είτε στο επόμενο εκτός έδρας ματς με τον Ερμή Αγιάς στη Λάρισα, να κατακτήσει έστω ένα «διπλό» – και με τη προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει του Πευκοχωρίου την τελευταία αγωνιστική – αν θέλει να βρεθεί να αγωνίζεται στα μπαράζ ανόδου για τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Υγ: Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι δύο «μονομάχοι» τίθενται αντιμέτωποι στη Πάτρα μήνα Απρίλιο. Τη σεζόν 2017-18 συγκρούστηκαν για την 27η αγωνιστική και πιο συγκεκριμένα στις 14/4/18, με νικητή εκείνης της αναμέτρησης μετά από παράταση τον Απόλλωνα με σκορ 83-75 (65-65 καν.αγ.).

KASTORIA BASKETBALL& FOOTBALL CLUB

Back to top button