ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Με 100% κάλυψη και 120 εκθέτες θα ξεκινήσει η “44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς”

Με τη συμμετοχή 121 εκθετών από 8 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Εσθονία, Ιταλία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουγγαρία και Καναδάς), θα ανοίξει τις πύλες την Πέμπτη 2 Μαΐου, η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, που πλέον χαρακτηρίζεται επισήμως Εκθεσιακό, μετά την έκδοσης της άδειας αλλαγής χρήσης του.

Ο Εκθεσιακός χώρος έχει καλυφθεί κατά 100%, ενώ στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν και 17 νέοι εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το τεράστιο αυτό ενδιαφέρον των γουνοποιών καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, την αγωνία τους για το μέλλον του κλάδου, την οποία αφουγκράζεται η διοίκηση του Συνδέσμου και, για τον λόγο αυτό, όλες οι ενέργειες που προηγήθηκαν, εστιάστηκαν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Έκθεσης και στην προσέλκυση νέων αγοραστών από πολλές χώρες – στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, τους προηγούμενους μήνες έγινε μία μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό μέσω των social media, του κλαδικού Τύπου, αλλά και news letters που εστάλησαν σε 6.494 επιχειρήσεις πώλησης γουναρικών σε όλο τον κόσμο. Η προώθηση της Έκθεσης φάνηκε γρήγορα ότι αποδίδει «καρπούς», καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία των  προεγγραφών, τουλάχιστον 1000 εμπορικοί επισκέπτες θα δώσουν το «παρών» στην φετινή διοργάνωση. Ανάμεσά τους και σημαντικές Κορεάτικες επιχειρήσεις στο πλαίσιο  επιχειρηματικής αποστολής που συνδιοργανώνεται με το Enterprise Greece.

Την πρώτη ημέρα της Έκθεσης (Πέμπτη 2 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί το Gala Fashion Show με σκοπό να αναδειχθούν οι κορυφαίες δημιουργίες έντεκα γουνοποιητικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτό.

Το Gala φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς, ενώ τη δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 3 Μαΐου) θα γίνει, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας, μία  ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Κτίζοντας μια στρατηγική βιωσιμότητας για τη βιομηχανία της γουνοποιίας».

Την Έκθεση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ-HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς, χορηγοί είναι τα μεγαλύτερα Δημοπρατήρια Γουνοδερμάτων παγκοσμίως (SAGA FURS, NAFA), ενώ υποστηρίζεται από τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

 

 

 

Back to top button