Καστοριά

Συγχαρητήρια του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος – Παρ. Καστοριάς στην Ολ. Τελιγιορίδου

Η ίδρυση 5 (πέντε) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Καστοριά δεν μπορεί παρά να χαροποιεί όλους τους Καστοριανούς.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Υφυπουργό κα Ολυμπία Τελιγιορίδου που για 18 μήνες τώρα προσπαθεί να αναβαθμίσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Καστοριά. Το αποτέλεσμα την δικαιώνει, όπως δικαιώνει και την Καστοριά που αδικήθηκε με το επαίσχυντο Σχέδιο “Αθηνά” το 2013.

Ο Σύλλογος μας είχε διαρκή επαφή και ενημέρωση με την κα Τελιγιορίδου το τελευταίο διάστημα και οφείλουμε να την συγχαρούμε για τις άοκνες προσπάθειες της προς όφελος της Καστοριάς.

Το Δ.Σ. του

Παραρτήματος  Καστοριάς

Ένωση Ιδιοκτητών Ελλάδος

                                       Πανελλήνιο Δίκτυο Σωματείων, Παραρτημάτων & Συνεργατών της ΠΟΜΙΔΑ

 

 

 

 

8 Comments

  1. Το ότι θα έρθουν φοιτητές και θα νοικιάσετε τα σπίτια σας δεν ισοδυναμεί με αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

    1. Επειδή αν τα τμήματα αυτά ήταν ιδιωτικά θα μιλούσαμε για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…

    2. Πολυ σωστα! Οταν μπαινεις στα ΤΕΙ με βαθμο κατω απο το 10/20, ειναι υποβαθμιση της Παιδειας μας!

      1. Με τι βαθμό μπαίνεις σε Ι.Ι.Ε.Κ. τα πτυχία των οποίων ανήκουν στην μεταδευτεροβάθμια Παιδεία, ένα βήμα κάτω από τα Τ.Ε.Ι.; Με τι βαθμό μπαίνεις σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, Ιταλίας κλπ.; Με βαθμούς τραπεζικών καταθέσεων;

      2. Επίσης το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας αναβαθμίζεται σε Πανεπιστήμιο, άρα αυτά που γράφετε είναι φθηνές δικαιολογίες για να καλύψουν την καταψήφιση του νομοσχεδίου από κάποιους/κάποιες.

        1. Αν νομίζεις ότι ξαφνικά το πτυχίο θα είναι ισάξιο των ΑΕΙ, επειδή ονόμασαν το νομοσχέδιο <> ζεις σε άλλο όνειρο.

          1. Ισάξιο σε τι; Στην συνείδηση (χωριού) του οποιοδήποτε που δεν έχει επαφή με την αγορά εργασίας και την εκπαίδευση; Με ποια κριτήρια; Σε ποια ίδια γνωστικά αντικείμενα διακρίνεις διαφορές στον κύκλο σπουδών και στην δυσκολία ολοκλήρωσής τους;

  2. Τυγχάνει να έχω βγάλει και ΑΕΙ και ΤΕΙ και πίστεψέ με το ΤΕΙ ήταν παιδική χαρά. Η σύνδεση σπουδών-αγοράς εργασίας προφανώς έχει να κάνει με τους λιγοστούς κλάδους που έχουν δουλειά και έχει πολλά κριτήρια για το πώς θα βρει σήμερα ένας πτυχιούχος δουλειά.
    Όσο αφορά την κουβέντα μας: Τα προγράμματα σπουδών στα ΤΕΙ δε θα αλλάξουν τραγικά και δε χρειάζεται μόνο να μελετήσεις το νομοσχέδιο, μπορείς να το καταλάβεις μόνο από τον τρόπο εισαγωγής που ετοιμάζουν από το λύκειο. Άρα ένας εργοδότης θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε: α) Χαμηλό μισθό, άρα πηγαίνει στον πτυχιούχο ΤΕΙ (αν μπορεί να βγάλει τη δουλειά και ένας ”βοηθός”, σε πτυχιούχο μαθητείας), β) σε κάποιον που γνωρίζει το επιστημονικό αντικείμενο ολόπλευρα (ή τουλάχιστον επαρκώς-μιλάμε και για ελληνικά πανεπιστήμια) άρα πηγαίνει στον πτυχιούχο ΑΕΙ.

Back to top button