Καστοριά

Γρήγορης Τσάμης: «Αυξήθηκε φέτος ο μαθητικός τουρισμός στην Καστοριά»

https://antennes.gr/media/k2/items/cache/72ff83176132b74b5a61560ae86e2326_XL.jpg
Όλοι θα έχετε παρατηρήσει τα πολλά τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά τον τελευταίο μήνα στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών.
Ο antennes.gr συνάντησε έναν από τους πιο παλιούς ξενοδόχους της πόλης, τον κ. Τσάμη και μιλήσαμε γι’ αυτό το πολύ ιδιαίτερο κομμάτι του τουρισμού.
“Από αυτά που μαθαίνω και από συναδέλφους φέτος ήρθαν περισσότερα παιδιά. Πέρυσι στο δικό μου ξενοδοχείο φιλοξενήσαμε 21 λεωφορεία και φέτος 25, κάτι που δείχνει ότι έχουμε μία σταθερά ανοδική πορεία” είπε ο κ. Τσάμης συμπληρώνοντας πως “οι εκδρομές είναι από μονοήμερες ως τριήμερες”.
Όταν οι εκδρομές είναι τριήμερες η μία ημέρα αφιερώνεται ως συνήθως σε Πρέσπες και Νυμφαίο, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει αν υπήρχε περαιτέρω αξιοποίηση του Γράμμου με ασφαλτόστρωση προς τις Αρένες.
Τα σχολεία που έρχονται στην Καστοριά προέρχονται κυριολεκτικά από όλη την Ελλάδα και από νησιά όπως η Κρήτη, η Σάμος και η Θάσος. Επίσης, σημαντικό είναι ότι οι εκδρομές που γίνονται για Φλώρινα, Κοζάνη και Γρεβενά σίγουρα συμπεριλαμβάνεται μία ημέρα επίσκεψης στην Καστοριά.
Ρωτήσαμε τον κ. Τσάμη τι του απαντούν τα παιδιά για την απόφασή τους να επισκεφθούν την Καστοριά.
Η απάντηση είναι μία.
«Παντού λένε ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας!».
Τα παιδιά κυρίως επισκέπτονται τη Σπηλιά του Δράκου, τον Λιμναίο Οικισμό και τα Μουσεία.
antennes.gr

 

 

 

Back to top button