ΚαστοριάΚοζάνη

Ο Παναγιώτης Κώττας για πανεπιστήμιο, Κασαπίδη και Ζεμπιλιάδου: “Κρύφτηκαν κι έκαναν τους …Κινέζους”

Μετά την οδυνηρή εμπειρία της απώλειας της Αρχιτεκτονικής Σχολής από την Καστοριά, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Κάποιοι από τους υπαίτιους είναι και πάλι πρωταγωνιστές. Στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη συνένωση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και τη δημιουργία πέντε Πανεπιστημιακών Σχολών στην Καστοριά, για μια ακόμη φορά τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, αλλά και κόμματα, απέδειξαν πως δεν μπορούν να βάλουν το κοινό συμφέρον πάνω από τη δική τους φιλοδοξία και τον εγωισμό.
Οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταψήφισαν το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο δημιουργεί εννέα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα σε επίπεδο Περιφέρειας, τα δύο εξ αυτών στην Καστοριά, σε σύνολο 28 τμημάτων από τα 17 που είχαμε αθροιστικά από τα 2 Ιδρύματα στη Δυτική Μακεδονία.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και εν ενεργεία Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Γιώργος Κασαπίδης, προτίμησε να παραμείνει κρυμμένος αποφεύγοντας να συμμετάσχει στην ψηφοφορία, έτσι ώστε να εκφράσει με τη θετική του ψήφο τη γενική απαίτηση των Δυτικομακεδόνων και πολύ περισσότερο των πολιτών της Καστοριάς, για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.
Σε αυτή τη διαδικασία βέβαια, δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες του ΚΙΝΑΛ, καθώς και η εκλεκτή τους υποψήφια Περιφερειάρχης κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου.
Γνωρίζοντας την γενική επιθυμία των πολιτών της Περιφέρειας να προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο, αντί να αντιδράσουν έντονα στην προδιαγεγραμμένη πρόθεση του κόμματος τους να το καταψηφίσει, αρκέστηκαν σε τυπικά ευχολόγια και γενικόλογες παρατηρήσεις, “κάνοντας τους Κινέζους”.
Η Περιφερειακή Αρχή ήταν με πράξεις, είναι και θα είναι συνοδοιπόρος στην στήριξη για τη δημιουργία ενός δυνατού, ανταγωνιστικού και σπουδαίου Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Back to top button