Καστοριά – Συνταγή για το Πάσχα: Αρνάκι εξοχικό της Μαρίας

 

Εκτός από το αρνί στην σούβλα, υπάρχουν και άλλες επιλογές μαγειρέματος για το Πάσχα.  Σας γράφω την πεντανόστιμη συνταγή

Υλικά:
2 κιλά αρνί ή κατσίκι (κατά προτίμηση αρνί)
2 ντομάτες
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα
1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο.
1 κουτάλι σούπας Φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο.
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Εκτέλεση:
Πλένω το αρνί και το αφήνω να στραγγίσει.
Ανοίγω δύο λαδόκολλες και βάζω το κρέας αφού το έχω βάλει αλάτι,πιπέρι, ρίγανη,
βάζω ολόκληρο το σκόρδο, κόβω σε κύβους την κεφαλογραβιέρα,την ντομάτα σε φετούλες, την πιπεριά σε λεπτές φετούλες, μία κουταλιά σούπας φυτίνη και το τυλίγεις σαν πουγκί το δένεις και στον φούρνο.
Το κάνεις και σε ατομικά πουγκάκια.
ΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΨΗΝΩ ( 180 βαθ.)
Καλή σας όρεξη με υγεία και χαρά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Μαρία