ΚαστοριάΠρόσωπα

Η Ξένια Μπαλλή με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου (βιογραφικό)

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο μόνο όταν ο πολίτης κινητοποιείται -αρχικά από τις δικές του προσωπικές ανάγκες- και μαθαίνει να χτίζει σχέσεις συνεργασίας κι εμπιστοσύνης με τους γύρω του για ένα ευρύτερο, κοινό σκοπό. Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά, ξέρετε ότι αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω καθημερινά στους χώρους, όπου κινούμαι, εργάζομαι και ζω.
Ως μητέρα ενός εφήβου με αυτισμό και μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς, αγωνιώ για την ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη του γιου μου και όλων των ατόμων με αναπηρία στην περιοχή μας. Αγωνίζομαι για την προστασία των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι βαθιά μου πεποίθηση, ότι η στάση μας απέναντι στην αναπηρία αποτελεί το πλέον αξιόπιστο μέτρο πολιτισμού, και ως τέτοιο οφείλει να προσαρμοστεί στα δεδομένα των σύγχρονων, προοδευτικών κοινωνιών που αναγνωρίζουν τα πολλαπλά οφέλη, άμεσα και έμμεσα, που προκύπτουν από την ισότιμη κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ. Οραματίζομαι την Περιφέρειά μας να πρωτοστατεί στον τομέα αυτό και να αποτελεί πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης, με γνώμονα τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Πριν από 16 χρόνια επέλεξα να επιστρέψω στη Δυτική Μακεδονία και τη γενέτειρά μου Καστοριά, για να ζήσω και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά. Εδώ ζω με την οικογένειά μου. Έζησα τις καλές εποχές, ζω τις δύσκολες σημερινές, σκοπεύω να ζήσω και τις μελλοντικές.
Έχω σαφή εικόνα του τόπου μου.
Ως γονιός, συναισθάνομαι την αγωνία όλων των συντοπιτών μου μπροστά στο αβέβαιο μέλλον των παιδιών μας.
Ως εκπαιδευτικός, συναντώ παλιούς μαθητές και μαθήτριες που, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, αναγκάζονται να περιορίσουν τα όνειρά τους ή να ξενιτευτούν για να τα κυνηγήσουν.
Ως κόρη παλιού γουνοποιού, έχω την σκέψη μου σε όλους τους άξιους και προκομένους τεχνίτες που έμειναν άνεργοι ή δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Οραματίζομαι μια εποχή ανάλογη εκείνης, στην οποία οι εργατικοί αυτοί άνθρωποι κατέστησαν την οικονομία της Καστοριάς συνώνυμη της εξωστρέφειας και του επιχειρηματικού δυναμισμού.
Παρά τις δυσκολίες οφείλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προσπαθώ να βρω λύσεις μέσα από συνεργασίες. Στα 47 μου χρόνια γνωρίζω πλέον καλά, ότι για να υπάρξει προοπτική στον τόπο που μεγάλωσα, ζω κι αγαπώ, απαιτούνται πόροι, ρεαλισμός και εμπειρία. Η κ. Ζεμπιλιάδου με προσέγγισε και άκουσε με ειλικρινές ενδιαφέρον τους προβληματισμούς μου.
Οι γνώσεις, η ειλικρίνεια των προθέσεων και η ενεργητικότητα της με έκαναν να αποδεχτώ την πρότασή της και να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές για ένα κοινό όραμα: την ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Ξανθίππη (Ξένια) Θεοχάρη Μπαλλή, γεννήθηκα το 1972 στη Θεσσαλονίκη και κατάγομαι από την Καστοριά.
Είμαι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Γεώργιο Πάνο και έχουμε δύο παιδιά.
Εργάζομαι στο 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς ως εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας, συντονίστρια του εθελοντικού προγράμματος “Τα φιλαράκια” και υπεύθυνη για θέματα πρόληψης ενδοσχολικής βίας & εκφοβισμού.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό στο συντονισμό εθελοντικών προγραμμάτων, στις αρχές Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στις αρχές Αγωγής Υγείας, Αρχές Αγωγής του Καταναλωτή, στην Εκπαίδευση μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία, στην Εκπαίδευση μαθητών με Αυτισμό-Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, στα Στοιχεία Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH), στην πρόληψη ενδοσχολικής βίας.
Από μικρό παιδί γαλουχήθηκα με τις ιδέες της αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς ως στέλεχος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών. Είμαι ιδρυτικό μέλος, πρώην Γραμματέας Δ.Σ. και Συντονίστρια του εθελοντικού προγράμματος “ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ” της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό- Δ.Α.Δ. Νομού Καστοριάς. Διετέλεσα μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς και του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Απόζαρι”, καθώς και μέλος του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.
Έχω πιστοποιημένες γνώσεις υπολογιστών και μιλώ γερμανικά και αγγλικά.

 

 

Back to top button