ΕλλάδαΠροκηρύξεις

Προκήρυξη ΑΣΕΠ: Προσλήψεις εκπαιδευτικών -Tο σύστημα μοριοδότησης

Ξεκινάει η διαδικασία για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση. Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, το ΑΣΕΠ εξέδωσε την προκήρυξη για την κατάρτιση του ενιαίου πίνακα, ο οποίος θα αφορά τόσο τους μόνιμους διορισμούς όσο και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Σε γενικές γραμμές, το σύστημα μοριοδότησης αλλάζει, προϋπηρεσία και τυπικά προσόντα μοριδοτούνται εξίσου, ενώ προβλέπονται και κοινωνικά κριτήρια. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν δύο αιτήσεις σε δύο διαφορετικές προθεσμίες, με τους οριστικούς πίνακες να εκδίδονται, σύμφωνα με το νόμο, στις 15 Ιουλίου 2019.

Το ενδιαφέρον αναμένεται αυξημένο, με το υπουργείο Παιδείας να έχει εκτιμήσει κατά το παρελθόν ότι θα γίνουν περίπου 150.000 αιτήσεις. Για το σχολικό έτος 2019-2020 αναμένεται να γίνουν 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αιρετών προβλέπονται περίπου 35.000-40.000 αιτήσεις που αφορούν την Eιδική Aγωγή. Πέρσι, το υπουργείο Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών είχε λάβει περίπου 24.000 αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων στα ειδικά σχολεία στις κατηγορίες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή αφορούν εκπαιδευτικούς της Eιδικής Aγωγής σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς της γενικής αγωγής με ακαδημαϊκά προσόντα στην Ειδική Αγωγή (μεταπτυχιακά ή σεμινάρια) και όσους υπάγονται στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (σ.σ.: για την εν λόγω κατηγορία εκδίδεται ξεχωριστή προκήρυξη).

Παράλληλα, αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί της γενικής αγωγής που επιθυμούν την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές το σχολικό έτος 2019-2020.

Τα κριτήρια μοριοδότησης

Διαβάστε την συνέχεια στο eleftherostypos.gr

Back to top button