Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

“Πάσχα Κυρίου Πάσχα” στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα της Αναστάσεως, της νίκης του Χριστού κατά του θανάτου και της σωτηρίας του ανθρώπου, δόθηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, ακόμη και στα πιο μικρά χωριά της ακριτικής αυτής Μητροπόλεως.

Επίκεντρο των εορτασμών απετέλεσε ο καταστόλιστος και περίλαμπρος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός ο οποίος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας προκειμένου να τελέσει την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Νωρίτερα, τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδας κατά την οποία χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας και αναγνώστηκε από τον Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια, έγινε υποδοχή του Αγίου Φωτός και το «Δεύτε λάβετε φως» συγκλόνισε και πάλι τους πιστούς. Στον αύλειο χώρο, με την παρουσία αγήματος του στρατού και πλήθους κόσμου, επάνω στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ακούστηκε το «Χριστός ανέστη», το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, ενώ συγκινητική ήταν και φέτος η παρουσία πλήθους πιστών που παρέμειναν στον Ιερό Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο τέλος διαβάστηκε η σχετική ευχή ευλογίας τυριού και αυγών και οι ευλογίες μοιράστηκαν στους πιστούς με την ευχή και του χρόνου να αξιωθούν να εορτάσουν και πάλι «Πάσχα Κυρίου Πάσχα».

Χριστός Ανέστη!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

 

Back to top button