ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

“Τρεις Γυναίκες Καλλιτέχνες” : Ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό γεγονός στο αρχοντικό Τσιατσιαπά (ρεπορτάζ- φωτογραφίες- βίντεο)

Ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό γεγονός λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή στην Καστοριά. Το αρχοντικό Τσιατσιαπά φιλοξενεί έργα τριών γυναικών καλλιτεχνών , της ζωγράφου Κατερίνας Ξανθά, της γλύπτριας Carla Blasco και της κεραμίστριας Γιώτας Χατζοπούλου.Τρεις γυναίκες καλλιτέχνες, με κοινό άξονα την αγάπη τους για τη φύση, τη ζωή, την τέχνη και την πόλη της Καστοριάς,  χρησιμοποιώντας υλικά οικολογικά μοιράζονται μαζί μας δημιουργίες της μέχρι τώρα διαδρομής τους.

Με φόντο το υποβλητικό σκηνικό του αρχοντικού Τσιατσιαπά , τα έργα των τριών καλλιτεχνών μετουσιώνουν την επίσκεψή μας  σε ταξίδι μέσα στον χρόνο, τη μυθολογία , την ιστορία, τον πολιτισμό άλλων εθνών… Ένα ταξίδι γεμάτο έντονα συναισθήματα , δονήσεις εσωτερικές, αλλά και ομορφιά και αρμονία, με οδηγούς τις ίδιες τις δημιουργούς που βρίσκονται εκεί και μας ξεναγούν σε κάθε έργο τους ξεχωριστά. Μια μοναδική εμπειρία!

Η έκθεση ξεκίνησε την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και θα παραταθεί μέχρι τις 17 Μαίου λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού της Καστοριάς.  Λειτουργεί καθημερινά 9.00 -15.00, εκτός Τρίτης.

Την έκθεση  διοργανώνει  ο Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς «Οικοτρόπιο» , ο οποίος με γνώμονα τον σεβασμό για τη φύση και τον άνθρωπο επεκτείνει τις δράσεις του  πέρα από τις  καθιερωμένες οικογιορτές  στο ξύλινο σπιτάκι , οργανώνοντας σεμινάρια παρασκευής φυτικών καλλυντικών κι άλλων προϊόντων. Τις δράσεις , τις ανησυχίες και τη φιλοσοφία του συλλόγου εξηγεί αναλυτικά στο βίντεο η πρόεδρος κ. Αντωνία Λυσίτση.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τη Φωτογραφική Λέσχη για την παραχώρηση των σταντς και των φωτιστικών και τον εικαστκό κ. Κωνσταντίνο Ρήμο για το στήσιμο της ειδικής κατασκευής του για την έκθεση των πινάκων. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους η έκθεση θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=vxYnCClo-fw&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=Z5lzuA3yC5c

https://www.youtube.com/watch?v=TRCHKH-oAFM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

“3 γυναίκες καλλιτέχνες”: Έκθεση στο αρχοντικό Τσιατσιαπά

Back to top button