Ελλάδα

Πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις – Τα 5 βήματα για τη ρύθμιση

Σύντομα αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.Επισημαίνεται ότι, η διαδικασία ένταξης των οφειλετών στην ρύθμιση θα είναι απλή και θα ολοκληρώνεται σε πέντε βήματα. Συγκεκριμένα:

1. Ο οφειλέτης θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πληκτρολογώντας τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και τον ΑΦΜ, όπου θα πληροφορείται το ύψος της αρχικής οφειλής του και των προσαυξήσεων που έχουν καταλογιστεί.

2. Μετά θα πατάει την ειδική ένδειξη που θα τον οδηγεί σε άλλη σελίδα, στην οποία θα εμφανίζονται οι οφειλές μετά το «κούρεμα» αρχικής οφειλής και προσαυξήσεων. Τα δύο ποσά θα αθροίζονται και θα προκύπτει η νέα συνολική οφειλή, η οποία θα είναι μειωμένη κατά περίπου 70%.

3. Κατόπιν, επί της νέας οφειλής θα υπολογίζεται ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα πληρωθεί το ποσό, με τον περιορισμό ότι η ελάχιστη οφειλή δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Στην πραγματικότητα, οι 120 δόσεις αφορούν οφειλές οι οποίες είναι τουλάχιστον 6.000 ευρώ. Για τα μικρότερα ποσά, οι δόσεις θα είναι αναλογικά λιγότερες.

4. Εφόσον ο οφειλέτης αποδεχτεί τη νέα οφειλή όπως αυτή προκύπτει από τα δύο «κουρέματα», τότε θα μπορεί να πατήσει την ένδειξη αποδοχή της ρύθμισης.

5. Και μετά θα ενημερώνεται ότι πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση.

Back to top button