Καρδαμύλη: Μία παραμυθένια πολιτεία στη Μεσσηνιακή Μάνη

H πανέμορφη πόλη με τα πέτρινα σπιτάκια και τις στέγες με τα κεραμίδια, στη σκιά του καταπράσινου Ταΰγετου. Ένας εξαιρετικά γοητευτικός προορισμός στη Μεσσηνία, που μαγνητίζει τους λάτρεις της φύσης και αυτούς που αγαπούν τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ο Όμηρος μάλιστα αναφέρει ότι η Καρδαμύλη ήταν μια από τις επτά πόλεις που πρόσφερε ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα, για να τον πείσει να ξαναπάρει μέρος στον Τρωικό πόλεμο!

Μαγευτικές εικόνες, φυσική ομορφιά, πράσινο του βουνού και γαλάζιο της θάλασσας, μυρωδιές που μαγεύουν τις αισθήσεις, όλα αυτά δημιουργούν ένα υπέροχο μωσαϊκό γύρω από την εύφορη μεσσηνιακή Μάνη, η οποία αποτελείται από δεκάδες κουκλίστικα χωριουδάκια.

Τα πάντα στην Καρδαμύλη είναι φτιαγμένα με γούστο και καλαισθησία. Οι αναστηλωμένοι πύργοι, τα καφενεδάκια κάτω από τις ελιές και τα κυπαρίσσια, τα πετρόχτιστα σπίτια και οι πανέμορφοι κόλποι με βότσαλο ή άμμο.

Ο πύργος του Μούρτζινου και η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα είναι δύο από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε.

Οι παραλίες είναι ένας ακόμα λόγος για να περάσετε λίγες μέρες στην Καρδαμύλη. Στην είσοδο σχεδόν του χωριού, τα Ριτσά: οργανωμένη, με άσπρο βότσαλο και πολλές ταβέρνες και μαγαζάκια κατά μήκος της ακτής για να απολαύσετε τον καφέ σας.

Ο Φονέας είναι ένας πανέμορφος κόλπος με βότσαλο, βράχια στη μέση και γαλαζοπράσινα νερά που προσελκύει αρκετούς επισκέπτες. Στην ίδια περιοχή, τα Δελφίνια είναι μια μεγάλη παραλία με όμορφα νερά. Η Καλογριά είναι επίσης μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής προς την πλευρά της Στούπας.

 koutipandoras.gr

 

shares