ΓούναΚαστοριά

Τελιγιορίδου προς γουνοποιούς: “Σταδιακά θα γίνει η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων”

Αμέσως μετά την επίσκεψη της στους χώρους της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η Ολυμπία Τελιγιορίδου επεσήμανε ότι «η φορολογία έχει ένα μεγάλο κόστος όχι μόνο για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα από το 29% που είναι σήμερα να πέσει στο ελάχιστο σημείο». Όπως εξήγησε την μείωση της φορολογίας -που θα γίνει θα γίνει σταδιακά –«την θεωρούμε σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας».

Του Σπύρου Κουταβά

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής γουνοποιίας που ως επι το πλείστων συνδέονται πολύ περισσότερο με την θέση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές και ελάχιστα με την ελληνική κρίση, μίλησε για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που αφορά την νομιμοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος που λειτουργεί το Εκθεσιακό κέντρο, γεγονός που δίδει την δυνατότητα στο κλάδο να αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση εκθεσιακών γεγονότων και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει με σταθερό τρόπο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου– “Enterprise Greece βοηθά τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στις διεθνείς εκθέσεις» .

Στο θέμα της βίζας των Ρώσων επισκεπτών η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι, είναι ένα θέμα πού «άπτεται των ευρωπαϊκών σχέσεων με την Ρωσία ειδικά μετά το εμπάργκο της ΕΕ», αλλά επεσήμανε ότι σήμερα η κατάσταση «είναι πολύ καλύτερη από το παρελθόν μετά και τις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν στα αντίστοιχα προξενεία μας». Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία του κλάδου με το υπουργείο Εξωτερικών όπου «προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα όπου προκύπτουν».

Ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει την απόφαση του αρχηγού της ΝΔ να καταθέσει τροπολογία, για να παραμείνει το αφορολόγητο στα επίπεδα που είναι σήμερα η κα Τεληγιορίδου τόνισε ότι «όταν κάτι είναι θετικό δεν έχει σημασία ποιος το κατέθετε για να υπάρχει ιδεολογική η πολιτική αντιπαράθεση», αλλά συμπλήρωσε ότι η πρόταση του αφορολόγητου γίνεται «μετά την αναφορά της κυβέρνησης». Επεσήμανε ότι «υπάρχει ανοικτή συζήτηση για το θέμα, το γνώριζε ο Μητσοτάκης και έτσι πρότεινε να πάμε μαζί στους θεσμούς αλλά ήδη το θέμα διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση».

Τέλος, κάλεσε την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους πολίτες της πόλης, να αγκαλιάσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα που θα στεγάσει η πόλη στα πλαίσια της νέας αρχιτεκτονικής της ανώτατης εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι η ΠΕ Καστοριάς «βγαίνει ενισχυμένη απτό αυτή την εξέλιξη».

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, μίλησε με τους Γουνοποιούς ενώ είχε και συνάντηση και με τους θεσμικούς φορείς των Γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

 

 

Back to top button