Ελλάδα

Απεργία πείνας ξεκινά ο Δ. Κουφοντίνας

Απεργία πείνας ξεκίνησε την Πέμπτη ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε με τον διευθυντή και την κοινωνική λειτουργό της φυλακής, διαφωνία που οδηγεί την απόφαση για την άδεια του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη, στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και τελικά δεν εγκρίθηκε η αίτηση του Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αν και αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του, ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει, εντούτοις επικαλέστηκε λόγους ουσίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να αναφέρθηκε, στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για το νόημά της.

Από την πλευρά του κρατουμένου, που ήταν παρών στο Συμβούλιο της φυλακής, φέρεται να προβλήθηκε ο ισχυρισμός πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημα της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει ήδη έξι άδειες, διήμερες ή τετραήμερες.Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώτη άρνηση για την άδειά του.

ΑΠΕ

Back to top button