ΓούναΚαστοριά

Ευχές για την έκθεση γούνας και όχι μόνο

Καλές δουλειές στους γουναράδες
Η έκθεση γούνας στην Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα επί πέντε χρόνια στην Γερμανία ήταν για μένα μια ιδιαίτερη ανάμνηση. Πηγαίνοντας στις άλλες εκθέσεις που παρουσίαζαν οι ανά τον κόσμο πρωτοπόροι τα προϊόντα τους καμάρωνα στη δική μας έκθεση για τη δική μας εφευρετικότητα και τον δυναμισμό. Να , έλεγα και κάπου που παίζουμε με διεθνής αντιπάλους και τα καταφέρνουμε.
Δυστυχώς αυτός ο κλάδος δεν είναι πια μόδα. Σε μερικές δε χώρες είναι αντι-μόδα.Τώρα οι εναπομείναντες πρέπει να δώσουν την μάχη για να παραμείνουν στο προσκήνιο.Εύχομαι τα καλύτερα. Δεν παρακολουθώ πια από κοντά όπως πριν. Φυσικό είναι να αλλάζουν τα πράγματα. Η αίσθηση είναι προς το χειρότερο. Σύμφωνα με το “η γούνα αρρωσταίνει,αλλά ποτέ δεν πεθαίνει” ελπίζω να ισχύει διαχρονικά το παραπάνω και να αντιστραφεί το κλίμα. Προσωπικά τους εύχομαι καλές δουλειές.
Υγ. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία ποτέ δεν κατάλαβε την μεγάλη επιτυχία της έκθεσης να συναγωνίζονται οι δικοί μας τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας. Αντί λοιπόν να δώσει κίνητρα στους δυνατούς και παραγωγικούς, ανέδειξε σαν μείζον και κύριο θέμα τις …ρυθμίσεις των δανείων για τους ψήφους. Το αιώνιο πρόβλημα μας. Τα πάντα στην υπηρεσία των προσεχών εκλογών. Επί χρόνια όλη η ενέργεια καταναλώνονταν γι αυτό το θέμα.
Αντί να ασχολούνται νυχθημερόν με την τρέχουσα κατάσταση, τις διεθνείς τάσεις στην αγορά και την ανάδειξη όλων αυτών που θα γινόταν μπροστάρηδες για να παρασύρουν όλο τον κλάδο στην ανάπτυξη ασχολούνταν με πολιτικούς τοπάρχες της κακιάς ώρας . Τώρα καλείται η νεότερη γενιά να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα πάνω στα καινούργια δεδομένα και κυρίως.
Μακριά από τον λαϊκισμό. Γιατί δουλειές με λαϊκισμό δεν γίνονται! Οι μπίζνες τρέφονται και μεγαλώνουν με αλήθειες.
Βασίλης Κωνσταντίνου

 

 

 

Back to top button