Διαδήλωση των antifur στην Καστοριά (φωτογραφίες – βίντεο)

Διαδήλωση στην Καστοριά από ομάδα antifur που ήρθε με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη. Γύρω στις 13:30 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας και στη συνέχεια στις 14:30, οι περίπου 30 διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από το πάρκινγκ της νομαρχίας προς τις καφετέριες. Όμως λίγα μέτρα πιο κάτω διεκόπη από την καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε εκείνη την ώρα. Συγκεντρώθηκαν όλοι στην είσοδο της αντιπεριφέρειας περιμένοντας να κοπάσει η βροχή για να συνεχιστεί η πορεία. Όλη την ώρα οι διαδηλωτές συνοδεύονταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

https://www.youtube.com/watch?v=J499Oq7IsQc

Το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Σε διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας όπου διεξάγεται η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, προχώρησαν σήμερα τα μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Περίπου τριάντα άτομα κρατώντας πάνω και αφίσες συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική πύλη της έκθεσης, μοίρασαν ανακοινώσεις και φώναξαν συνθήματα για να σταματήσει στην Ελλάδα το εμπόριο και η επεξεργασία της γούνας.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καταγράφονται θετικά στοιχεία από τον απολογισμό της λειτουργίας της έκθεσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταγραφής εισόδου, την τρίτη ημέρα πέρασαν τις πύλες της έκθεσης 772 εμπορικοί επισκέπτες, ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια του τριημέρου καταμετρήθηκαν 1.456 επισκέπτες από 42 χώρες.

Η Διεθνής Έκθεση γούνας Καστοριάς συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις με τις σημαντικότερες Εκθέσεις του κλάδου της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ οι γουνοποιοί – εκθέτες, αισιοδοξούν ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεπεραστούν τα διεθνή προβλήματα με την προώθηση του προϊόντος και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την ελληνική βιομηχανία γούνας.

http://www.alphafm.gr/wp-content/uploads/2019/05/DSC00510.jpghttp://www.alphafm.gr/wp-content/uploads/2019/05/DSC00506.jpghttp://www.alphafm.gr/wp-content/uploads/2019/05/DSC00504.jpg

Περισσότερες φωτογραφίες από το Εκθεσιακό Κέντρο στο alphafm.gr

 

2 σχόλια

  1. κραταει πανο “stop animal abuse” ενω φοραει δερματινη μποτα?
    πατε καλα ρε βιγκαν διποδα?

    • Οι πιθανότητες να είναι γνήσιο δέρμα και όχι δερματίνη είναι μάλλον λίγες….Δε θέλει και πολύ σκέψη.