ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Α’ ΕΠΣ: Μετά από 19 χρόνια ο ΑΟ Κάστωρ υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος στην Α’ κατηγορία PIZZA & BAR FOOD “Η Πάπια” της ΕΠΣ Καστοριάς και η κατάσταση στην κορυφή παρέμεινε αμετάβλητη, αφού οι πρωτοπόροι «Αστραπή» Μεσοποταμίας και Παναργειακός προχώρησαν με νίκες, με τους «κιτρινόμαυρους» να χρειάζονται πλέον μία νίκη στα επόμενα δύο ματς, προκειμένου να κατακτήσουν και μαθηματικά την άνοδό τους στην Γ’ Εθνική.
Αντίθετα, στην ουρά το τοπίο ξεκαθάρισε μετά τις σημερινές ήττες του Κάστορα και του Κρόνου με Μεσοποταμία και Μαυροχώρι, αντίστοιχα, με τις δύο νεανικές ομάδες να υποβιβάζονται και μαθηματικά στην Β’ κατηγορία.
Κατά τ’ άλλα, η έλλειψη ισοπαλίας και τα 21 γκολ – εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι – ξεχώρισαν στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
«Εξάσφαιρο» έβγαλε η «Αστραπή» Μεσοποταμίας στην εντός έδρας αναμέτρησή της με τον Κάστορα το οποίο και φιλοδώρησε με έξι τέρματα, σημειώνοντας την 20η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι», μετά την πρώτη τους ήττα στο Μαυροχώρι, επέστρεψαν στις νίκες και βρίσκονται, πλέον, αγκαλιά με την άνοδο και την επιστροφή τους μετά από επτά χρόνια απουσίας στις εθνικές κατηγορίες.

Αντίθετα, η νεανική και ανανεωμένη φέτος ομάδα του Κάστορα, να και προσπάθησε τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι «βυσσινί» μετά τη σημερινή τους ήττα, απέχουν πλέον 6 βαθμούς από την 11η θέση, που ήταν η γραμμή σωτηρίας και έτσι υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στην Β’ κατηγορία (μειονεκτούν και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την «Δόξα» Αμπελοκήπων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Κάστορα μετά από 19 χρόνια συμμετοχής στην Α’ και Δ’ Εθνική κατηγορία, υποβιβάζεται στην Β’ ΕΠΣ Καστοριάς, αφού την περίοδο 2000-2001 ήταν η τελευταία χρονιά που συμμετείχε στην Β΄ κατηγορία (είχε αναδειχθεί πρωταθλητής). Στη συνέχεια για τα υπόλοιπα 18 χρόνια αγωνίστηκε για 12 περιόδους στην Α’ ΕΠΣ και άλλες 6 στην Δ’ Εθνική, κατακτώντας ΤΡΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑ και ΔΥΟ πρωταθλήματα!

«Φρένο» στην ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών σε πρωτάθλημα και της ιστορικής συμμετοχής στον Τελικό Κυπέλλου, της «Δόξας» Αμπελοκήπων, έβαλε ο Παναργειακός, ο οποίος με δύο γκολ που πέτυχε στο α’ ημίχρονο, πέρασε νικηφόρα από την έδρα των «μαυραετών» επικρατώντας με το καθαρό σκορ 0-2, διατηρώντας, έστω και ελάχιστες τις ελπίδες του για την άνοδο.

Με… σύμμαχο την ιδιαίτερα θετική παράδοση στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τον Κρόνο, ο «Γράμμος» Μαυροχωρίου, ο οποίος με τρία γκολ που πέτυχε στην επανάληψη, επικράτησε για μία ακόμη χρονιά με σκορ 0-3, παραμένοντας αήττητος από το 2010 (5-2), ενώ ταυτόχρονα με τη νίκη αυτή έβαλε οριστικά την «ταφόπλακα» στους γηπεδούχους, με τον υποβιβασμό και μαθηματικά στην β’ κατηγορία, ενώ οι «κυανόλευκοι» εξασφάλισαν οριστικά την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Την παράδοση των τελευταίων ετών στο γήπεδο του Νταηλάκη, διατήρησε η «Ομόνοια» Βογατσικού. Οι «αρκούδες» παρέμειναν αήττητες για τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση  κόντρα στο Νταηλάκη, αφού απέδρασαν και πάλι με το τρίποντο, με το ίδιο σκορ του α’ γύρου 0-3, νίκη με την οποία και σκαρφάλωσαν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Την ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών πιστοποίησε ο «Ηρακλής» Πολυκάρπης, ο οποίος με δύο γκολ που σημείωσε στο α’ ημίχρονο επιβλήθηκε εύκολα της Πενταβρύσου με σκορ 2-0, νίκη με την οποία και σταθεροποιήθηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πολύτιμη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε η «Δόξα» Κορησού κόντρα στα «Ελάφια» με σκορ 3-1, διευρύνοντας το σερί της θετικής παράδοσης των τελευταίων ετών (4 νίκες και 1 ισοπαλία), ανανεώνοντας, παράλληλα, οριστικά τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ενώ τέλος ρεπό είχε η ΑΕ Βιτσίου.

Τα αποτελέσματα

Back to top button