ΑθλητικάΚαστοριά

Η “άνοιξη” του ελληνικού τένις (του Χρήστου Τοκατλίδη)

Ραγδαία ανάπτυξη και μεγάλες επιτυχίες για το ελληνικό τένις που βιώνει στιγμές του έπους του μπάσκετ 1987. Η βιτρίνα του ελληνικού τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά Νο 8 και τη Μαρία Σάκκαρη Νο36 στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε χθες την κατάκτηση του τουρνουά στο Μαρόκο από τη Μαρία (1ος επαγγελματικός της τίτλος) και  σήμερα από τον Στέφανο κατάκτηση του τουρνουά στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.
Πίσω από τη βιτρίνα, αθρόες ροές μικρών παιδιών αλλά και ενηλίκων σε όλα τα προπονητικά κέντρα και πάμπολλες συμμετοχές Ελλήνων αθλητών σε διεθνή τουρνουά junior.
Πέρσι βραβεύτηκε η ελληνική ομοσπονδία από την ΙΤFγια την τρομερή ανάπτυξη της.

Μία τάση που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο μιας και το τένις καταλαμβάνει τη 2η θέση παγκοσμίως σε μαζικότητα και δημοτικότητα (βασιλιάς πάντα το ποδόσφαιρο). Πανελλαδικά αυξάνονται τα νέα προπονητικά κέντρα προκειμένου να ικανοποιήσουν την τρομερή ζήτηση.
Στον χώρο της Δυτικής Μακεδονίας τα δεδομένα είναι επίσης ενθαρρυντικά και ακολουθείτε η γενική τάση. Αθληθείτε, παίξτε τένις με εξειδικευμένους πτυχιούχους προπονητές.
ΤΟΚΑΤΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ομοσπονδιακός προπονητής τένις

Back to top button