ΑθλητικάΚαστοριά

Δυνατά ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική σεζόν του Μάρκου Σπυρόπουλου (ρεπορτάζ – βίντεο)

Δυνατά ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική σεζόν του Μάρκου Σπυρόπουλου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat. Ο Έλληνας αθλητής έλαβε μέρος στο double handed Gran Premio d’ Italia, που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα νωρίτερα αυτό τον μήνα, μαζί με τον 19χρονο Ιταλό ιστιοπλόο Giovanni Mengucci και ύστερα από έναν σκληρό αγώνα 540 ναυτικών μιλίων κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η θέση στην κατηγορία τους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο αθλητές βρέθηκαν μαζί πάνω στο σκάφος. “Η τρίτη θέση ήταν επιτυχία κι αυτό γιατί φέτος ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός. Στον αγώνα έτρεξαν μεταξύ άλλων ο Kenny Piperol, που στο προηγούμενο Mini Transat είχε πάρει την 4η θέση Overall. Μαζί του πλήρωμα στο σκάφος ήταν και ο γνωστός σχεδιαστής των Mini 6.50 Étienne Bertrand. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που κέρδισαν την πρώτη θέση. Το ίδιο ισχύει και για το σκάφος NJORD με skipper τον Jonathan Chodkiewiez, του preparator ενός μεγάλου Γάλλου navigator, του Kito de Pavant. Με τον Giovanni προσπαθήσαμε να είμαστε πάντα στο πρώτο group του στόλου και το καταφέραμε αν και αυτή ήταν κυριολεκτικά η πρώτη φορά που βρεθήκαμε μαζί πάνω σε σκάφος. Μάλιστα καταφέραμε να βρεθούμε και στην κορυφή του στόλου, δυστυχώς όμως όχι ως το τέλος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την τρίτη θέση.” δήλωσε ο ίδιος.

Ο Καστοριανός ιστιοπλόος, που βρίσκεται πλέον στη 10άδα του Overall στην κατηγορία των Πρωτοτύπων, κατέφθασε ήδη στη Μασσαλία απ’ όπου θα ξεκινήσει το Qualification Course των 1.000 ναυτικών μιλίων solo, με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό είναι και το τελευταίο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό αγώνα.

Την προσπάθεια του Έλληνα αθλητή στηρίζουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης, ο ΠΟΙΑΘ και οι εταιρείες AT&T, Neptune Lines, Rigging Matters, X-Solar, Musto Perga S.A., Kakitsis Sails, Ναυτίλος και Ενάλιον.

Λίγα λόγια για τον αγώνα

Το Mini Transat ξεκίνησε από την Αγγλία το 1977 ενώ από το 1985 τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Classe Mini της Γαλλίας. Η συμμετοχή του Μάρκου Σπυρόπουλου είναι η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στην ιστορία της διοργάνωσης μετά από 36 χρόνια, οπότε και στον αγώνα είχε λάβει μέρος ο Θεόδωρος Τέτσιος.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα καλούνται να διασχίσουν τον Ατλαντικό με ένα σκάφος μήκους 6,5 μέτρων μόνοι χωρίς καμμία εξωτερική βοήθεια και με τη χρήση μόνο βασικών οργάνων. Η φιλοσοφία του αγώνα δεν είναι η πρωτιά, αλλά ο τερματισμός, κάτι που υποδεικνύει και τον βαθμό της δυσκολίας του.

Για να μπορεί κανείς να συμμετάσχει θα πρέπει να έχει λάβει μέρος σε αγώνες single & double handed της Κλάσσης συνολικά 1.500 ναυτικών μιλίων, εκ των οποίων τα 500 σε single, καθώς και να έχει ολοκληρώσει μόνος και non-stop μία διαδρομή 1.000 ναυτικών μιλίων.

Περισσότερα για τον Μάρκο, αλλά και για την καμπάνια του μπορείτε να μάθετε στο enalionoffshore.gr/markos-spyropoulos

cyprussailingtv.com

3ος ο Μάρκος Σπυρόπουλος στον “Gran Premio d’ Italia” – Τι δήλωσε για την τρίτη θέση

 

 

 

Back to top button