Καστοριά

Καστοριά: Δημοπράτηση για το τουριστικό καράβι Ολυμπία

Το καράβι είναι ζημιογόνο λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης συντήρησής του, της γραφειοκρατίας, αλλά και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού

Την αξιοποίηση του καστοριανού καραβιού Ολυμπία, με σκοπό την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Καστοριάς αποφάσισε ο Δήμος Καστοριάς, εγκρίνοντας τη σχετική απόφαση δημοπράτησής του.

Αιτία της εν λόγω απόφασης, αποτελεί το γεγονός ότι το καράβι είναι ζημιογόνο λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης συντήρησής του, της γραφειοκρατικής διαδικασίας για τη λειτουργία του, αλλά και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού για τη ναυσιπλοΐα του.

Το καράβι Ολυμπία, ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα το 1965, έχει μήκος 22,60 μέτρα και η μέγιστη χωρητικότητά του είναι τα 150 άτομα.

Οι επισκέπτες της Καστοριάς, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης και την πόλη της Καστοριάς, που μέσα από την εν πλω περιήγηση, κάνοντας τον «μικρό γύρο» της λίμνης μπορούσαν να θαυμάσουν τους παραδοσιακούς οικισμούς της πόλης με τα επιβλητικά αρχοντικά, τις ιδιαίτερες παραλίες της Καστοριάς και τα ψαροχώρια, τη γραφική παραλίμνια διαδρομή της χερσονήσου με τα αιωνόβια πλατάνια και τις ιτιές που γέρνουν μέσα στη λίμνη.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν τη Σπηλιά του Δράκου και την Ιερά Μονή της Παναγιάς της Μαυριώτισσας, καθώς και ένα πλήθος εικόνων χαρακτηριστικής ομορφιάς.

Τέλος, στο Ολυμπία διοργανώνονταν κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες αποκτούσαν μοναδική χροιά λόγω της διεξαγωγής τους στο καράβι.

Σοφία Κοντογιάννη

 tornosnews.gr

 

Back to top button