Καστοριά

Νοικοκυροσύνη παντού, όχι μόνο στα σπίτια μας (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Μεγάλα λόγια και μεγάλα έργα όπως κάποιων απερχόμενων θα ακούσουμε πολλά. Όμως η καθημερινότητα σε πολλούς τομείς δείχνει άλλα. Εγκατάλειψη. Χαλάει ένα πλακάκι στην παραλία και περιμένουμε δυο τρία…. χρόνια να διορθωθεί.
Έχει μεγάλη σημασία να αρχίσουμε να γινόμαστε νοικοκύρηδες στον το μας. Όχι μόνο στο σπίτι μας. Να φροντίζουμε τα πάντα . Το πεζοδρόμιό μας. Το περιβάλλον που ζούμε. Την γειτονιά μας. Τον ακάλυπτο απέναντι μας.
Ιδιώτες και μη με μπροστάρη και εμπνευστή τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους και φυσικά με το εργατικό δυναμικό του δήμου.Αν δεν αντιδράσουμε στη κακοποίηση στην κακογουστιά σαν κοινωνία δεν έχουμε μέλλον.
Ένα από τα χειρότερα των χειρότερων είναι και η καταστροφή των πινακίδων με συνθήματα. Εδώ σας θέλω κύριοι υποψήφιοι. Να βάλουμε σαν στόχο την επόμενη χρονιά να μην υπάρχει βρώμικη λερωμένη πινακίδα. Η δικαιολογία του δεν έχουμε λεφτά, δεν προβλέπεται αυτό, δεν έχουμε αρμοδιότητα δεν..δεν…δεν μας αρκεί πια. Καλά τα μεγάλα και μακροπρόθεσμα σχέδια. αλλά έως που να γίνουν αυτά η περιποίηση των δρόμων, παρτεριών πινακίδων ,είναι πολύ σπουδαία υπόθεση και περιμένω δεσμεύσεις από εσάς και όχι μόνο.
Περιμένω συγκεκριμένο σχέδιο. Περιμένω θέληση. Ιδέες από άλλους δήμους καλύτερους από εμάς και όχι μόνο. Και εάν διοριστούν άλλοι τόσοι εργάτες με οποιανδήποτε σχέση εργασίας και μετά βρουν παράθυρο να μπουν σε ένα γραφείο ή δηλώσουν κώλυμα , χρέος σας είναι να αντιδράσετε και να τα βάλετε με την κεντρική εξουσία. Και αν διορίζονται όταν δεν τους χρειάζεστε να βάλετε μια φωνή που να ακουστεί μέχρι την Αθήνα.
Μη “γλύφετ娔 ασύστολα τους κρατούντες. Μόνο κακό μας/σας κάνει. Και να μην έχετε το κόμπλεξ της μη ιδιωτικοποίησης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο για τον ευπρεπισμό τον καλλωπισμό και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.
Όχι μόνο μεγάλα λόγια. Νοικοκυροσύνη παντού και από όλους χρειαζόμαστε!

 

 

 

One Comment

  1. Δέκα φορές ………” γαμώτο ” ……

    Τι να σου κάνουν και οι δημότες και η νοικοκυροσύνη τους , όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει την Καστοριά για τα ……… ” τσίπουρα ” ( δήλωση Τσίπρα από Κοζάνη : τι γίνεται εκεί στην Καστοριά , κάνετε καλό τσίπουρο , να ‘ρθούμε να πιούμε κά’να τσίπουρο ! ) , και για ….. ” λιμάνι της ……ξηράς ! ” ; ……….

    Πριν λίγο καιρό , στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κ. Καρυπίδη στο ισόγειο της Νομαρχίας μας , ένας από τους υποψήφιους συμβούλους του στο νομό μας , γνωστότατος επιχειρηματίας , στην εντυπωσιακά ολιγόλογη αυτοπαρουσίασή του ακούστηκε να λέει : ” θράσος έχουμε ( έχω ) ” !!

    Ίσως , ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του επόμενου Δημάρχου μας , θα πρέπει να είναι το θράσος · όχι βέβαια το θράσος του ……κουτσαβάκη ….

    Νομίζω , ότι ο επόμενος δήμαρχός μας , θα πρέπει να έχει τον ” τσαμπουκά ” και το ” θράσος ” , να χτυπήσει το χέρι του πάνω στο τραπέζι του επόμενου Πρωθυπουργού ( Μητσοτάκη , απ’ ότι φαίνεται ) και να του του πει στεντορία τη φωνή : ” Ό’τι έκανε το ΠΑΣΟΚ στο πράσινο νησί ( Κρήτη ) , απαιτώ κ’εγώ να κάνει η ΝΔ στη γαλάζια Καστοριά ! μια ζωή γαλάζια ! Ή είμαστε ή δεν είμαστε !
    Απαιτώ κολυμβητήριο , για να βγει από την κυριολεκτική αναπηρία της η νεολαία του νομού , απαιτώ εκείνο , απαιτώ το άλλο , ανάλογα με την ιεράρχηση των στόχων του ”

    Να απαιτήσει όμως με ” θράσος ” και ” τσαμπουκά ” , ‘ο’τι έχει να απαιτήσει , για την Καστοριά ” ρε γαμώτο ” ( για να θυμηθούμε την ευνοημένη ολυμπιονίκη μας ) , και όχι για 4—5 μεγαλογουναράδες και μεγαλοπαράγοντες του νομού · δέκα φορές ” γαμώτο ” .—

Back to top button