ΑθλητικάΚαστοριά

Σάββας Χρυσόπουλος και Νίκος Καραγιάννης στους κορυφαίους της 29ης αγωνιστικής

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Basket League πανηγύρισε ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος επικράτησε παράλληλα και της Καρδίτσας και τελείωσε με τον πλέον χαρούμενο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο κλειστό του “Πλάτωνα“. Πολύ σημαντική νίκη που του δίνει μαθηματικές ελπίδες εισόδου στα playoffs πέτυχε ο Ιπποκράτης που επικράτησε του Διαγόρα Δρυοπιδέων, βάζοντας παράλληλα δύσκολα στην ομάδα του Αιγάλεω. Μείζονος σημασίας “διπλό” πήρε η Καστοριά στην έδρα του Ερμή Αγιάς και μπήκε και αυτός στο κόλπο της εισόδου στα playoffs. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Ψυχικό στην έδρα της Καβάλας και μάλιστα με ανατροπή. Το πλεονέκτημα έδρας στα playouts κλείδωσε ο Απόλλων Πατρών που πέρασε από την έδρα της Ευρώπης Πευκοχωρίου.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 29ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Ράιτ Λάανε (Ιπποκράτης): Εξαιρετική εμφάνιση από τον πόιντ γκαρντ του Ιπποκράτη στο ντέρμπι με το Διαγόρα Δρυοπιδέων. Ο Λάανε βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος στα τελευταία παιχνίδια και δίνει ουσιαστικές βοήθειες για την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση. Ο Εσθονός πόιντ γκαρντ πήρε από το χέρι την ομάδα του στο β’ ημίχρονο και τόσο με τη δημιουργία του όσο και με την εκτελεστική του δεινότητα οδήγησε τον Ιπποκράτη στη νίκη. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος πόιντ γκαρντ πέτυχε 24 πόντους με 2/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 8/9 βολές, ενώ μοίρασε 5 ασίστ και είχε από 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Σάββας Χρυσόπουλος (Καστοριά): “Ψηλό” σχήμα σήμερα, με τον Χρυσόπουλο να κατεβαίνει στο “2”, μετά και την εμφάνιση που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στον Ερμή Αγιάς. Η Καστοριά ταξίδεψε στη Λάρισα με σκοπό να πάρει εκδίκηση για την ήττα του α’ γύρου και να διεκδικήσει μία θέση στην τετράδα των playoffs. Όλα έδειχναν ότι η Αγιά θα είναι αυτή που θα φτάσει στη νίκη, με το σκορ στο 72-70 στα τελευταία δεύτερα, όμως ο Χρυσόπουλος ήταν αυτός που έδωσε τη λύση. Ο περιφερειακός των “γουναράδων” βρήκε στόχο στο τρίποντο που δοκίμασε και έκανε το τελικό 72-73, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά ο Χρυσόπουλος είχε 9 πόντους με 3/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Ανδρέας Κανονίδης (Ιωνικός Νικαίας): Εκπληκτική εμφάνιση από τον φόργουορντ του Ιωνικού κόντρα στην Καρδίτσα. Ο Κανονίδης πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση του φέτος με τη φανέλα του Ιωνικού, έχοντας απόλυτα ποσοστά ευστοχίας, αλλά και συνολικά καλή παρουσία στα 21′ λεπτά που αγωνίστηκε. Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ του Ιωνικού πέτυχε 24 πόντους με 3/3 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 3/3 βολές, ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, συγκεντρώνοντας 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό): Ο “Κέβιν Γκαρνέτ” της Α2 πήρε για ένα ακόμα παιχνίδι το όπλο του και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Ο Παπανικολάου αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων “ψηλών” της κατηγορίας και όταν η μπάλα… καίει, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στον αγώνα με την Καβάλα ο Παπανικολάου συνέθεσε ένα ιδανικό τρίδυμο με τον Μάντζαρη και τον Παασόγια με τον καθένα από τους τρεις να πετυχαίνει 20 πόντους, με τον “ψηλό” της ομάδας των Βορείων Προαστίων να έχει 4/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 6/6 βολές, ενώ κατέβασε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, βοηθώντας και στο δημιουργικό κομμάτι.

Αντόν Καζαρνόφσκι (Απόλλων Π.): Πολύ καλή παρουσία από τον έμπειρο “ψηλό” του Απόλλωνα Πατρών κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου. Σε έναν αγώνα που ο Απόλλων ήθελε τη νίκη και παράλληλα ήττα του Ψυχικού για να διεκδικήσει την αποφυγή των playouts, ο Αντόν Καζαρνόφσκι ήταν αυτός που έκανε, μαζί με τον Στεφανίδη, τη διαφορά για τους “μελανόλευκους”. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος σέντερ σταμάτησε στους 18 πόντους με 6/7 δίποντα και 2/2 τρίποντα, κατεβάζοντας παράλληλα 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας 3 ασίστ, ενώ είχε ισάριθμα κλεψίματα.

Προπονητής της αγωνιστικής: Νίκος Καραγιάννης (Καστοριά): 

Η Καστοριά ταξίδεψε στη Λάρισα με ένα και μοναδικό στόχο, να πάρει την εκτός έδρας νίκη για να έχει ελπίδες εισόδου στα playoffs και παράλληλα να πάρει εκδίκηση για την εντός έδρας ήττα του α’ γύρου. Οι “γουναράδες” έμειναν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κοντά στο σκορ, βρέθηκαν ακόμα και μπροστά και μπορεί να βρέθηκαν ακόμα και με 10 πόντους πίσω, έφεραν όμως στο φινάλε το παιχνίδι στα μέτρα τους και στο φινάλε πήραν τη νίκη και έφτασαν πλέον κοντά στο στόχο της εισόδου στα playoffs.

basketblog.gr

Σπουδαία νίκη της Καστοριάς 72-73 στον Ερμή Αγιάς – Όλα ανοιχτά για τα playoffs (αποτελέσματα – βαθμολογία)

 

Back to top button