ΓούναΚαστοριά

Ναούμ Μαρκόπουλος: 10 προτάσεις για τη στήριξη και την ανάπτυξη της γούνας (φωτογραφίες)

Η 44η Διεθνής Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, ενός ακόμη σημαντικού crash test για τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, έριξε αυλαία.

Συγχαρητήρια στους εκθέτες για την τεχνογνωσία τους, που κέντρισε το ενδιαφέρον των εμπόρων-επισκεπτών και στο διοργανωτή Σύνδεσμο για την άριστη υποστήριξη τους.

Να αποτελέσει ένα έναυσμα για την έξοδο του κλάδου από την ύφεση και να λάβει τη θέση που της αξίζει στον Παγκόσμιο χάρτη εκθέσεων.

Είναι ένας συνεχής και αδιάκοπος αγώνας από όλους, για να μη χαθούν τα πλεονεκτήματα μας.

Με αφορμή, λοιπόν, την ολοκλήρωση της Έκθεσης καταθέτω 10 προτάσεις στήριξης αλλά και ανάπτυξης του κλάδου:

  1. Ρευστότητα των Γουνοποιητικών επιχειρήσεων μέσω του Νέου Ταμείου Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας Δυτικής Μακεδονίας.
  2. Νέο Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 1000 ανέργους, το οποίο θα καλύπτει το κόστος ασφάλισης των νέων και των επαπειλλούμενων εργαζομένων στις επιχειρήσεις για τρία έτη, από τον ΟΑΕΔ.
  3. Μείωση κατά 50% της εισφοράς ασφάλισης των νέων εργαζομένων, με στόχο την ένταξη νέων γουνεργατών στις επιχειρήσεις του κλάδου.
  4. Λειτουργία της σχολής Γουνοποιϊας, με ενίσχυση των φοιτητών με 30 ευρώ ημερησίως για τους πρώτους 12 μήνες της εκμάθησης και την παράλληλη απασχόληση των φοιτητών σε επιχειρήσεις Γούνας για δύο έτη, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη από τον ΟΑΕΔ.
  5. Στήριξη των επιχειρήσεων εκτροφής γουνοφόρων ζώων, για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων τους.
  6. Βελτίωση της ιχνηλασιμότητας και της πιστοποίησης.
  7. Νέο πρόγραμμα στήριξης της «εξωστρέφειας» των γουνοποιητικών επιχειρήσεων για την περίοδο 2020 – 2022, με ενίσχυση 50% επί των δράσεων συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις και αποστολές, με αύξηση των ορίων που ίσχυαν σε προηγούμενα προγράμματα.
  8. Αύξηση της ενίσχυσης των γουνοποιητικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις και αποστολές του Εξωτερικού, συνδυαστικά από το Enterprise Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  9. Οικονομική στήριξη των εκθέσεων Γούνας στην Ελλάδα, συνδυαστικά από το Enterprise Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  10. Παρατηρητήριο διεθνών εξελίξεων και νέων αγορών.

 

 

 

Back to top button