Ελλάδα

Τσίπρας: Αποκάλυψε την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές!

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, στην οποία ανακοίνωσε μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς μια σειρά θετικών μέτρων, κάποια εξ αυτών με άμεση ισχύ. Στην συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρών και η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου, για το newsit.gr, με την ερώτησή της στον πρωθυπουργό να βγάζει… είδηση για το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Ο Τσίπρας και οι… εκλογές

«Μας είπατε ότι τα μέτρα για το 2019 θα ψηφιστούν μέσα στον Μάιο. Δεν μας είπατε όμως πότε θα ψηφιστούν τα μέτρα για το 2020. Θα ήθελα να μου πείτε συγκεκριμένα γιατί προφανώς αυτό εξαρτάται κι από το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Δηλαδή αν θα γίνουν τον Ιούνιο, ή αν θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Πότε σκοπεύετε να τα φέρετε;», ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Νομίζω ότι ήμουν σαφής σε ό, τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Δυο φορές είπα στην παρέμβασή μου είπα πρώτον πως δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο με την στενή της έννοια,  είμαστε 5,5 μήνες πριν τις εθνικές εκλογές.

Άρα προσδιόρισα τον χρόνο των εθνικών εκλογών.Αλλά και στο κλείσιμο της πρώτης μου παρέμβασης είπα ότι ζητάμε γι’ αυτό το σχέδιο που σήμερα παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού, 26 Μαίου, αλλά και την οριστική έγκριση του λαού για να το εφαρμόσουμε στο σύνολό του, που θα έρθει στις αρχές Οκτώβρη του 2019«.

Η Ελένη Καλογεροπούλου ρώτησε επίσης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αν η έκπτωση φόρου στα ξενοδοχεία αφορά και στα Airbnb.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Για το Airbnb έχουμε ειδική επιτροπή του υπουργικού Συμβουλίου που κοιτάει το πρόβλημα που είναι σύνθετο, γιατί και δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στα κέντρα των πόλεων, αλλά συγχρόνως έχει βοηθήσει και πολλούς ανθρώπους σε περιφέρειες που είχαν μεγάλη δυσκολία. Άρα γι’ αυτό θα έχουμε διαφορετικό σχεδιασμό, που θα είναι συνολικός».

Δείτε το επίμαχο βίντεο

newsit.gr

Back to top button