«Ανοιχτές Πόρτες» στο Κτήμα Στεργίου με πολλές εκδηλώσεις (πρόγραμμα)

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 15η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλούν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους, για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προτάσεων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 15η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις “ανοιχτές πόρτες” των οινοποιείων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, περνούν πάνω από 11.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο.

Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού, κάθε ηλικίας.

Το οινόφιλο κοινό αντίστοιχα, αναμένει το γεγονός και προγραμματίζει για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή του σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος:

– Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
– Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
– Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
– Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
– Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
– Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
– Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
– Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου

Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ στα περισσότερα προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα και ωράριο εκδηλώσεων.

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Κτήμα Στεργίου

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου το Κτήμα Στεργίου ανοίγει τις πόρτες του, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σάββατο 18/05/2019

11:00-19:00 Ξεναγήσεις στο οινοποιείο και τον αμπελώνα και γευστικές δοκιμές.

📍20:00 Θέατρο στο αμπέλι! Το Politheatro | performing arts παρουσιάζει το έργο του Nikolai Gogol «Το Πάλτο» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Thodoris Gogos .

Κυριακή 19/05/2019

11:00-19:00 Ξεναγήσεις στο οινοποιείο και τον αμπελώνα και γευστικές δοκιμές.

📍12:00 Dharma Yoga στο αμπέλι!
Ανακαλύπτουμε την σημασία του μικροκλίματος του γενέθλιου τόπου του σταφυλιού μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσης του σώματος και του μυαλού με την καθοδήγηση της Foteini Liapi – Certified Yoga Teacher RYT500 Dharma Yoga 800. Έπειτα από ένα 60λεπτο πρόγραμμα που σαν στόχο του έχει την σωματική, διανοητική-συναισθηματική και πνευματική αρμονία ξεκινά ένα παιχνίδι γευστικής μνήμης με αφορμή το κρασί.

📍17:00 Η Καστοριά μέσα από τον γευστικό συνδυασμό κρασιών του Κτήματος Στεργίου και τυριών της @Moschos Farm Thomas Moschos.
Ο πιο γρήγορος συνδυασμός με το κρασί είναι το τυρί. Πότε όμως το ταίριασμα αυτό είναι επιτυχημένο, τί ρόλο διαδραματίζει η ζύμωση και η ωρίμανση και πόσο σημαντικός είναι ο τόπος ; Εξερευνούμε τις ομοιότητες μεταξύ κρασιού και τυριού και τα ζευγάρια που μπορούν να προκύψουν από κρασιά και τυριά που γεννιούνται στον ίδιο τόπο, στην Καστοριά!

Σάββατο & Κυριακή :
📍Μικροί και μεγάλοι ζωγραφίζουμε τις δικές μας επαναχρησιμοποιήσιμες υφασμάτινες σακούλες εμπνεόμενοι από το αμπέλι, το κρασί και τα παράγωγά τους.
Πρόκειται για μία από τις “πράσινες” δράσεις του οινοποιείου που ακολουθεί την φιλοσοφία “Ισορροπία ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο”.

📍Bring Your Own Bottle ή αλλιώς… φέρτε το κρασί σας από το Κτήμα Στεργίου!
Αγοράστε το κρασί της επιλογής σας από το Κτήμα Στεργίου και συνοδεύστε το γεύμα σας στα εστιατόρια που σας προτείνουμε (απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη στο εστιατόριο της απόδειξης αγοράς του κρασιού από το οινοποιείο).
– στην Καστοριά, την ταβέρνα Το στέκι της παρέας (τ. 24670 82397), το Βοροινό (τ. 24670 22440) και το καφεποτείον Εν καιρώ (τ. 24670 27247),
– στο Ντολτσό, το παραδοσιακό εστιατόριο Παλιά Πόλη (τ. 24670 21401) και το δημοτικό Αναψυκτήριο (τ. 24670 27810).

📍Special Info: Τί κρύβεται πίσω από τις συλλεκτικές κάρτες του Κτήματος Στεργίου;
Ανακαλύψτε στιχάκια κι αποσπάσματα Ελλήνων και ξένων ποιητών και συγγραφέων με αφορμή το σταφύλι, το αμπέλι και το κρασί!

ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Πληροφορίες:
Τ: 2467072508 και 6970800483
Ε: [email protected]

 

 

 

 

 

shares