Υγρό κέικ σοκολάτας με αμύγδαλα

Υπογλυκαιμίες…

Υλικά

  • 400 γρ. ψίχα από αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • Λίγο αλεύρι για τη φόρμα
  • Έτοιμη κρεμ ανγκλέζ ή κάσταρντ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο-180ο C. Ρίχνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ζεσταίνετε το μείγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αποκτήσετε μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας την σκόνη των αμύγδαλων και κατόπιν έναν-έναν τους κρόκους των αυγών.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ σε μαρέγκα σφιχτή, προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη χτυπώντας πάντα με το μίξερ. Ανακατεύετε τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας- κρόκων χρησιμοποιώντας ξύλινο κουτάλι και κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος προσθέτετε το κονιάκ (προαιρετικά) και ανακατεύετε πάλι.
  3. Βουτυρώνετε μία φόρμα διαμ. 23 εκ. με κινητά τοιχώματα και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Απλώνετε μέσα το μείγμα του κέικ και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε 45’- 60’. Ξεκολλάτε με μαχαίρι τα τοιχώματα και αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας. Σερβίρετε το κέικ αμέσως συνοδεύοντάς το με την κρεμ ανγκλέζ.

Συμβουλή

Το εσωτερικό του κέικ αυτού είναι μαλακό και ρευστό όταν το κόβετε. Γι’ αυτό πρέπει να το σερβίρετε ολόκληρο και να το κόψετε μπροστά στους καλεσμένους.

icookgreek.com

κοινοποίηση

shares