ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Οι 12 υποψήφιοι που ολοκληρώνουν το ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Ταμήλια (φωτογραφίες – βιογραφικά)

Οι 12 τελευταίοι υποψήφιοι, που ολοκληρώνουν το ψηφοδέλτιο”τελευταία ευκαιρία” του υποψηφίου δήμαρχου Καστοριάς Αλέξανδρου Ταμήλια

Λυσίτση Αντωνία-Χελιδόνα
Μελισσοκόμος – Μηχανικός Έργων Υποδομής
Ονομάζομαι Αντωνία Χελιδόνα Λυσίτση, γεννήθηκα στην Φρανκφούρτη Γερμανίας, μεγάλωσα στην Λεύκη Καστοριάς και είμαι Πτυχιούχος Μηχανικός σε Έργα Υποδομής.

Ταξίδεψα και έζησα σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποκτώντας ποικίλη εργασιακή εμπειρία. Η αγάπη μου για τη φύση, το περιβάλλον και την οικολογία, και ο σεβασμός μου προς τον άνθρωπο, με οδήγησε πίσω στην πόλη της Καστοριάς για να ασκήσω τη μελισσοκομική τέχνη και την μεταποίηση προϊόντων που παράγει η μέλισσα.

Με την ίδια αυτή αγάπη και ενδιαφέρον είμαι Πρόεδρος στο «Οικοτρόπιο» Ο Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς.

Ταγάρας Στέργιος
Συνταξιούχος Αστυνομικός

Γεννήθηκα το 1959 στα Γρεβενά από όπου και κατάγομαι. Από το 1990 μέχρι και σήμερα κατοικώ μόνιμα στην Κορησό Καστοριάς.

Είμαι συνταξιούχος αστυνομικός. Υπηρέτησα στην περιφέρειά μας, σε αστυνομικά τμήματα, στην τροχαία, ενώ για τρία χρόνια υπηρέτησα στο Υπουργείο Εξωτερικών, αποσπασμένος στην πρεσβεία της Αλβανίας στα Τίρανα.

Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Ταγάρα και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Γρεβελής Θεόδωρος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Γεννήθηκα στην Καστοριά το 1957. Είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας για 20 χρόνια και από το 2003 είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός στο ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς.

Είμαι παντρεμένος με τη Ζαχαρούλα Καραγιάννη και έχουμε τρία παιδιά.

Καλενίτσα Νατάσσα
Οπτικός – Οπτομέτρης
Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1978 και μεγάλωσα στην Καστοριά. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας του Τ. Ε. Ι. Αθηνών.

Εργάστηκα σε επώνυμες αλυσίδες οπτικών καταστημάτων στην Αθήνα από το 2003 έως το 2011, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη της γενικής λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων αγορών, εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και όλες τις πτυχές της καθημερινής λειτουργίας ενός καταστήματος οπτικών ειδών, όπως τιμολογιακή πολιτική και ταμειακή διαχείριση. Επίσης, παρείχα εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θέματα φακών επαφής και φακών οράσεως σε σκελετούς, έχοντας ταυτόχρονα την γενική εποπτεία των αντίστοιχων τμημάτων. Επιπλέον, ασχολήθηκα και με την εφαρμογή οπτομετρίας σε ασθενείς με τη βοήθεια σύγχρονων διαθλαστικών μέσων και μεθόδων. Παράλληλα, ήμουν υπεύθυνη και για την εκπαίδευση των ασκούμενων συναδέλφων στο τμήμα φακών επαφής και εργαστηριακών αναγκών. Κατέχω πτυχίο αγγλικών και Η/Υ.

Από το 2012 έχω επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Πιστεύω στην πόλη που μπορεί να γίνει η Καστοριά, γι’ αυτό και αποφάσισα να γίνω μέρος ενός συνδυασμού με όραμα την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της.

Πασιώνας Παντελής
Μηχανολόγος Μηχανικός
Γεννήθηκα το 1955. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός Πολυτεχνείου Πατρών.

Αποφάσισα να συμμετέχω σ’ αυτόν τον συνδυασμό, προκειμένου να συμβάλω κι εγώ, με την εμπειρία μου, στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πόλης μας.

Πούρλη Αγλαΐα- Ιωάννα (Αίγλη)
Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος

Γεννήθηκα στα Ιωάννινα. Τα τελευταία 25 χρόνια ζω μόνιμα στην Καστοριά.

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Καστοριάς.

Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά.

Ρούφος Πέτρος
Οικοδόμος – Ξυλουργός – Γουνοποιός

Ζω στην Καστοριά και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον δευτερογενή τομέα για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Συγκεκριμένα, ως οικοδόμος σε αναπαλαιώσεις και ανακατασκευές κτιρίων και μνημείων και ως ξυλουργός. Εδώ και δύο χρόνια, ενάντια στο «ρεύμα», ασχολούμαι και με την Γούνα.

Στο παρελθόν έζησα για 10 περίπου χρόνια στη Γερμανία, Δανία και Αγγλία.

Συμμετέχω ως υποψήφιος του συνδυασμού «τελευταία ευκαιρία», σκεπτόμενος ότι πάνω στα ερείπια μπορούμε να χτίσουμε…


Ρότσιας Ιωάννης
Ελεύθερος Επαγγελματίας

Γεννήθηκα στην Φλώρινα το 1971 και από το 1974 ζω και αναπνέω στην όμορφη πόλη μας….

Δραστηριοποιήθηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας, σε πρατήρια υγρών καυσίμων για 25 έτη.

Τώρα, εργάζομαι ως υπεύθυνος πωλήσεων Μακεδονίας & Ηπείρου για την Tridon Hellas co.

Συστάτσης Θωμάς
Ιδιωτικός Υπάλληλος σε Επιχείρηση Γούνας

Γεννήθηκα το 1975 στην Καστοριά και είμαι μόνιμος κάτοικος Μαυροχωρίου. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Έχω αποφοιτήσει από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς.

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και είμαι αντιπρόεδρος στον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου. Επίσης, συμμετέχω ως ενεργό μέλος, με έντονη εθελοντική δράση, σε όλους τους συλλόγους του χωριού μου.

Αντωνίου Γιάννα-Δάφνη
Κοινωνική και Υγειονομική Βοηθός
Γεννήθηκα στην Κοπενχάγη Δανίας και μεγάλωσα στην Κολοκυνθού Καστοριάς. Σε ηλικία 19 ετών γύρισα και πάλι στη Δανία.

Σπούδασα στην Κοπενχάγη “Κοινωνική και Υγειονομική Βοηθός” (Social Og Sundheds Assistant). Εργάστηκα περίπου 4 χρόνια στον Δήμο Κοπενχάγης στην ειδικότητα αυτή. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες, Αγγλική και Δανική.

Είμαι μητέρα δύο παιδιών και ζω από το 2013 με την οικογένειά μου στην πόλη της Καστοριάς. Η αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα ήταν αυτή που με ώθησε να επιστρέψω στην Ελλάδα. Η ίδια αγάπη κατέστησε αναγκαίο να συμμετέχω στον συνδυασμό «τελευταία ευκαιρία» του Αλ. Ταμήλια με μοναδικό στόχο να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε αυτόν που του αξίζει να είναι….

Βλαντή Ευάγγελος
Οδηγός Μεταφορών
Ονομάζομαι Βλαντή Ευάγγελος και είμαι παντρεμένος με τη Βλαχάβα Ελένη.

Είμαι απόφοιτος ΤΕΕ με ειδικότητα Μηχανικός Αυτοκινήτων.

Ζω και εργάζομαι στην Καστοριά ως επαγγελματίας οδηγός στον κλάδο των μεταφορών.

Σαββουλίδου Κυριακή
Φιλόλογος

Ονομάζομαι Σαββουλίδου Κυριακή. Γεννήθηκα στην Καστοριά και μεγάλωσα στη Μεσοποταμία. Σπούδασα στην Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, επέστρεψα στην Καστοριά, όπου εργάζομαι, έως και σήμερα, ως φιλόλογος, παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Ισπανικά και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια στην ειδική αγωγή. Είμαι παντρεμένη και ζω με τον σύζυγό μου στη Μεσοποταμία.

Αποφάσισα να συμμετέχω στον συνδυασμό «τελευταία ευκαιρία» του Αλέξανδρου Ταμήλια, γιατί πιστεύω ότι η πόλη μας χρειάζεται επιτέλους ένα νέο και διαφορετικό πρόσωπο, μια καινούρια ανάσα, που θα ανοίξει νέους δρόμους για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον στην πόλη μας.

 

 

 

 

Back to top button