ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Συνέντευξη “Μαύρη Μαγιονέζα” πριν από τη συναυλία στην Καστοριά

Με αφορμή την εμφάνιση του ελληνόφωνου E-Rock (όπως αυτοχαρακτηρίζονται) συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα στη Καστοριά τη Κυριακή 12 Μαΐου, το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Ανδρέα Ασημακόπουλο, τραγουδιστή, κιθαρίστα και προγραμματιστή της μπάντας , ο οποίος είπε αρκετά και ενδιαφέροντα για την ελληνική Rock σκηνή, για την ιστορία της Μαύρης Μαγιονέζας αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια και τη σκέψη κυκλοφορίας ενός νέου δίσκου ή καλύτερα ‘κυκλοφορίας των τραγουδιών σαν single με διαφορά μηνών’.

Rock Overdose: Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose! Είστε μια μπάντα που υπάρχει από το 1996. Θες να μας μιλήσεις για τα πρώτα σας χρόνια ως συγκρότημα και να μας κάνεις μια σύντομη αναδρομή από το τότε μέχρι το σήμερα;

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Εκείνα τα (σχεδόν ανέμελα) χρόνια ψαχνόμασταν με διάφορα φοιτητικά σχήματα μέχρι που κάποια στιγμή καταλήξαμε μαζί στο συγκρότημα «Νυχτοπούλι». Όταν αυτό παγιώθηκε σε τρίο, μαζί με μια αλλαγή στο ύφος της μουσικής, αλλάξαμε το όνομα και ξεκινήσαμε με ότι υλικό είχαμε, αλλά από την αρχή. Αυτή η στροφή ήταν που πρώτο-δημιούργησε την Μαύρη Μαγιονέζα.

 

Rock Overdose: Έχετε αλλάξει αρκετά μέλη. Θα ήθελες να μας πεις την τωρινή σύνθεση της μπάντας;

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Στην τωρινή σύνθεση είμαστε δύο από τα ιδρυτικά μέλη, εγώ και ο Κώστας Μαντζουκίδης (μπάσο). Στα τύμπανα έχουμε τον Δημήτρη Δεγρέ, έναν φανταστικό ντράμερ και φαν του συγκροτήματος από παλιά, που με την ενέργεια του έχει δώσει έναν απίστευτο αέρα στα καινούργια τραγούδια.

Rock Overdose: Πως θα χαρακτήριζες τον ήχο σας, αν αυτό είναι εύκολο;

Ανδρέας Ασημακόπουλος:  E-Rock. Rock δηλαδή με ηλεκτρονικά στοιχεία. Ή E(λληνόφωνο) Rock. Διαλέγεις και παίρνεις.

Rock Overdose:  Η τελευταία σας κυκλοφορία είναι το άλμπουμ “Κατέβασέ Το”, το 2010. Από τότε έχουν περάσει 9 χρόνια. Πως και δεν κυκλοφορήσατε κάποια νέα δουλειά σε αυτό το διάστημα;

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Κυκλοφόρησαν 1-2 singles, αλλά σε γενικές γραμμές ασχοληθήκαμε με άλλα πράγματα. Εγώ τέλειωσα ένα μυθιστόρημα και συνοδευτικό soundtrack το οποίο δούλευα μια δεκαετία («Οι απίστευτες περιπέτειες του κυρίου Μανιτάρη Κάπα»). Ο Κώστας από την άλλη εξέδωσε δύο βιβλία γεωμετρικής έρευνας («Γεωμετρικές κατασκευές στο πι και φι» και «Η χρυσή τομή στη μουσική»). Πάντα όμως είχαμε στο μυαλό κάποια καινούργια δουλειά της Μαγιονέζας. Απλά τώρα ήταν η ώρα της…

Rock Overdose: Μπαίνοντας στο επίσημο site σας βλέπουμε ότι ανακοινώσατε την κυκλοφορία του “Όλα στα κάρβουνα”, η οποία όπως γράφετε θα γίνει το 2021.Για πείτε μας δύο λογάκια σχετικά με αυτό το εγχείρημα.

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Δεν θέλαμε να βγάλουμε ακόμα ένα album. Το έχουμε κάνει άλλες 5 φορές. Τα τραγούδια θα βγουν σαν single με διαφορά μηνών. Είναι τόσο καλά που μπορούν να το κάνουν, και ταυτόχρονα παρατείνεται η ευχαρίστηση και «αγωνία». Από την άλλη πάντα υπήρχε μουσική εξέλιξη στα album της Μαύρης Μαγιονέζας. Αυτή τη φορά θα μπορείς να δεις αυτή την εξέλιξη και από κομμάτι σε κομμάτι. Τα τραγούδια θα παραμείνουν ανοιχτά σε τροποποιήσεις μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Rock Overdose: Πως βλέπετε την ελληνική ροκ σκηνή στις μέρες μας; Περνάει μία “κρίση” σε σχέση με το παρελθόν;

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Δυστυχώς, δεν νομίζω πλέον ότι μπορούμε να μιλάμε για σκηνή. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, 4-5 συγκροτήματα δεν κάνουν «σκηνή», ούτε το ακροατήριο φαίνεται να έχει τέτοια κολλήματα. Όποιος έχει ζήσει στην δεκαετία του ’90, το σκέφτεται, παρόλο που δεν θέλει να το παραδεχτεί. Από την άλλη υπάρχουν κάποιες αξιόλογες νέες μπάντες. Θα δείξει. Εμείς σαν συγκρότημα και μέρος όλου αυτού, θα κάνουμε ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μας για την μουσική και το κοινό.

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι επόμενες σας εμφανίσεις και ποια τα μελλοντικά σας πλάνα;

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Θα είμαστε πολύ (ευχάριστα) πιεσμένοι με τις καινούργιες κυκλοφορίες το επόμενο διάστημα. Σίγουρα θα κάνουμε και κάποιες συναυλίες στο ενδιάμεσο, ενώ υπάρχει και μία σκέψη για re-release των πρώτων τριών album, δύο από τα οποία έχουν εξαντληθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Rock Overdose: Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να αφήσεις στους αναγνώστες του Rock Overdose;

Ανδρέας Ασημακόπουλος: Τώρα, τίποτα το ιδιαίτερο. Στην σκηνή όμως, έχουμε να τους πούμε πολλά. Τα λέμε τότε…

Για το Rock Overdose

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

Back to top button