ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Γιορτή της Μητέρας στον Προοδευτικό και βραβεύσεις για τα 60 χρόνια του συλλόγου (ρεπορτάζ – σειρά φωτογραφιών – βίντεο)


Τον πήχη του πολιτισμού ανέβασε ακόμη πιο ψηλά ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυρίων Καστοριάς, πραγματοποιώντας χθες το απόγευμα μια ομολογουμένως εντυπωσιακή γιορτή, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γιορτή μητέρας.

Της Θεοδώρας Κωτσοπούλου

Στην διάρκεια της όμορφης και συγκινητικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη λέσχη αξιωματικών Καστοριάς οι κυρίες του συλλόγου βράβευσαν για τα 60κοστα γενέθλια του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς πολλές κυρίες που είχαν διατελέσει πρόεδροι και μέλη του συλλόγου και τις ευχήθηκαν, υγεία αγάπη σε αυτές και τις οικογένειες τους .

Στις δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίνα Μπουρλή αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η σημερινή ημέρα για όλες τις μανούλες αλλά και για όλο τον κόσμο. Μάλιστα, όπως είπε, η σημερινή μέρα είναι μια μέρα που καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η έννοια της μητρότητας και η προσφορά της γυναίκας-μητέρας στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Δεν παράλειψε ωστόσο να εκφράσει και τα θερμά της συγχαρητήρια στις κυρίες που ίδρυσαν τον σύλλογο όπως χαρακτηριστικά είπε ,που εμπνεύστηκαν και μας κληροδότησαν αυτήν την ανθρώπινη στάση ζωής για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και με σταθερό ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Ένας μικρός πυρήνας 10 γυναικών ήταν , αλλά απέδειξε πως μπορούν να γίνουν θαύματα σε μια μικρή επαρχία αν υπάρχει συλλογική θέληση πείσμα και οράματα .

Ευγενικές όλες οι κυρίες, ακούραστες στο έργο τους, καινοτομούσαν με πρωτοποριακές δράσεις.Η Καστορία μας έζησε ξεχωριστές μέρες με πρωτόγνωρες για την εποχή της εκδηλώσεις. Σε φιλόξενους χώρους όπως το κέντρο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ τα πρώτα χρόνια αλλά και το κέντρο ΚΑΡΑΝΑ, ο κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ ,το πνευματικό κέντρο ο Ναυτικός Όμιλος , το Επιμελητήριο και η Λέσχη Αξιωματικών ,γίνανε αξιόλογες εκδηλώσεις όπως διαλέξεις με σημαντικούς ομιλητές ,δημοσιογράφους, θεατρικούς συγγραφεις, καθηγητές Πανεπιστημίου ,δίνεται ρεσιτάλ τραγουδιού, από την Ιφιγένεια Διδασκάλου, και ξεκινούν τα φιλανθρωπικά μπαζάρ, οι βεγγέρες που άφησαν εποχή ,οι χοροεσπερίδες, οι βασιλόπιτες,και πολλές μαπολλέςμαγικές εκδρομές σε Ελλάδα και Ευρώπη ».

Οι κυρίες που βραβεύτηκαν
Διονυσία Μιχαλοπούλου-Πόπη Βαφειάδου-Ειρήνη Σαχίνη-Αγνή Κορομήλη-Ευτυχία Τσακάρα-Λιλή Τουτουντζή-Πόπη Μαλέα-Γυιόκα Τρυγόνα-΄Ελλη Γκολογκίνα-Πιπίνα Ζασπάλη-Αγγέλα Παπαμιχαηλ- Καίτη Τζήμα-Μαίρη Γκόνου-Σάσα Γκολογκίνα-Νένη Ρήμου-Ελένη Μπάλκου-Χρυσάνθη Πλακονούρη-Ρίτσα Καλουψή-Ελένη Λαχανά—Ελένη Τζουραλή-Ελένη Μέγα-Αλεξάνδρα Βράντζογλου-Καίτη Γεωργιάδου-Όλγα Βολογιάννη–Νέλα Μουστάκα-Ελένη Παπαμόσχου-Τασούλα Φραντσέζου-Τασίτσα Πετκανά-Ευσταθία Σιδέρη-Εντζυ Παπαϊωάννου-Ειρήνη Μπέλλου-Λίτσα Γκιουλέκα-Ιωάννα Τσέα-Αθηνά Παπαδαμιανού-Πόπη Πετκανά-Ελένη Γιαννάκη-Μαρούλα Γκαμπέση-Σεβαστη Αλβανού-Αννα Τόσκου-Αμαλία Παπαναούμ-Δέσποινα Κατσάνου-Ειρήνη Παυλή-Ολυμπία Στεφανή-Μαίρη Σιστοβάρη-Τασίτσα Πούλιου-Χαρίκλεια Καπούλη-Αλεξάνδρα Πίσσιου-Θεοδοσία Φραντσέζου-Νίκη Καράτζιου-Λένα Αλεξιου-Δάφνη Τυπάδη-Λούλα Ζήση-Λϊα Καραγιάννη-Νόσμα Παναγιώτου-Τανούλα Ταβαντζή-Εριφύλη Μορφίδου-Σοφία Κάλλιαρη-Μαίρη Τσάμη- Νατάσα Πλυτά-Μαίρη Ρήμου-Εφη Χαραχούση-Ρία Φερδή-Ξένια Εμμανουηλίδου-Σάσα Καλαπούτη-Νανά Κυναλή-Μιμή Κιορπελίδου-Ασημίνα Ρίζου-Αναστασία Μεγγούδη-Ελπίδα Σπύρου-Αφρούλα Αργυροπούλου-Βάσω Παράσχου-Ντίνα Πουλάκου-ΡίτσαΤζήμα-Λίτσα Φιλιππίδου-ΘεοδόταΚάλλιαρη-Ελίζα Σπύρου-και το τελευταίο συμβούλιο που έχει την χαρά και την τιμή να διοργανώσει αυτήν τη όμορφη γιορτή αποτελείται από την υποφαινόμενη Νίνα Μπουρλή –Καραμανίδου- Αθηνά Πουρσανίδου-Μένη Γκουγκουλίτσα –ΦιλιώΚαρασσαβίδου- Όλγα Μπέρτσου- ΑνναΜαζαράκη-και Ελένη Γκολιά.

Η κ. Μπουρλή τελειώνοντας ζήτησε από τις φίλες του συλλόγου που είχαν κατακλύσει την αίθουσα να δώσουν (Το πιο θερμό σας χειροκρότημα για όλες αυτές τις κυρίες που δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους και υποσχόμαστε κι εμείς να συνεχίζουμε το έργο τους. Στο σημείο αυτό θα τραγουδήσουμε όλοι για τα γενέθλια του Προοδευτικού Συλλόγου και θα ευχηθούμε να κλείσει και τα 75 χρόνια και γιατί όχι και τα εκατό.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο σύλλογος προσέφερε στο τέλος της εκδήλωσης από μια γλάστρα με λουλούδια.

https://www.youtube.com/watch?v=PLgu3c6-jvM

kastoria365.gr

Back to top button