Ο εορτασμός των 113 χρόνων από τη μάχη του Καστανοφύτου (σειρά φωτογραφιών)

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Καστανόφυτο Καστοριάς εορτάστηκε η επέτειος των 113 χρόνων από τη Μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906.

Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, η βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής, εκπρόσωπος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καστοριάς κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος της Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς Αμαλία Κούσκουρα , οι Δήμαρχοι Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, Νεστορίου κ. Πασχάλης Γκέτσιος, εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς Ματούλα Αντωνίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Ορεστικού κ. Αναστάσιος Ξανθόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άργους Ορεστικού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Σωκράτης Μπουρινάρης, ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος, ο Δ/της του Αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Καστοριάς, ο Μιχαήλ Παπανούσης πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων, καθώς και πολλοί φίλοι και χωριανοί της Τοπικής Κοινότητας.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστανοφύτου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής π. Πασχάλη Μουτζίκη και του Διακόνου π. Ιακώβου Πνευμονίδη, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ιστορικό της ημέρας ανέλυσε στον λόγο του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της 7ης Μαΐου του 1906 προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

 

 

 

 

 

 

 

Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα), από πολιτικούς και στρατιωτικούς εκπροσώπους, από συλλόγους, σωματεία απόστρατων και θυμάτων πολέμου και της τοπικής κοινότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

shares