ΕκδηλώσειςΚαστοριά

72ο Συνέδριο Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής: Βράβευση των Καστοριανών της Νέας Υόρκης (ρεπορτάζ – φωτο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η νέα ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής το πρωί της Κυριακής, 12 Μαϊου 2019 ορκίστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια και ανέλαβε και επίσημα πλέον την ευθύνη για τη συνέχιση του αγώνα για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για την ακύρωση της «προδοτικής» – όπως τη χαρακτήρισε το συνέδριο – Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το 72ο Συνέδριο, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και για δύο περίπου ημέρες οι σύνεδροι συζήτησαν για τα πεπραγμένα, καθώς επίσης και για τους στόχους που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα, όσο και με την αναζωογόνηση των συλλόγων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων του λαού μας.

Το απόγευμα του Σαββάτου εκλέχτηκε η νέα ηγεσία η οποία απαρτίζεται από τους Δημήτρη Φιλιππίδη, πρόεδρο, Πάνο Πολιτίδη, αντιπρόεδρο, Πέτρο Χαριτόπουλο, γενικό Γραμματέα, Γιάννη Κατσαρό, ταμία, Στέλιο Στρουμπάκη, βοηθό ταμία και Δημήτρη Τασόπουλο, υπεύθυνου του εράνου.

Μια από τις πιο μαζικές εκδηλώσεις ήταν το επίσημο δείπνο το οποίο παρατέθηκε στο ομογενειακό κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ και στο οποίο μεταξύ άλλων η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής βράβευσε τον Σύλλογο Καστοριέων Νέας Υόρκης  «Ομόνοια».

Ο αντιπρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Ανδρέας Βασιλείου παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Συλλόγου και επεσήμανε ότι οι Καστοριανοί πρωτοστάτησαν στα συλλαλητήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων και για την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Τσάκα και φωτογραφίες στο anamniseis.net

 

 

 

Back to top button