ΚαστοριάΚοζάνη

Ποιον υποψήφιο στηρίζει ενεργά η Μαλαματή Αντωνίου (φωτογραφίες)

Η Μαλαματή Αντωνίου φέτος δεν είναι υποψήφια με κάποιο συνδυασμό, όμως η ίδια στηρίζει και συμμετέχει ενεργά  στην προεκλογική εκστρατεία του Σάκη Τζακόπουλου.
Ο Σάκης Τζακόπουλος (γεννήθηκε στο Τσοτύλι κι έχει καταγωγή από το Βέλος) είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη – Ταχιάος –Υπεύθυνα», υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης. 

Βιογραφικά στοιχεία Σάκη Τζακόπουλου

Γεννήθηκε  στο ιστορικό Τσοτύλι Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου του 1962.

Γιος του Ηρακλή Τζακόπουλου και της Μαρίας (το γένος Μιχαλοπούλου). Ο Ηρακλής Τζακόπουλος υπήρξε διαχειριστής και στη συνέχεια διευθυντής του ιστορικού οικοτροφείου Τσοτυλίου για 42 χρόνια, με μεγάλη προσφορά στον τόπο του και κυρίως στα παιδιά της περιοχής του Βοΐου που με την προσωπική του φροντίδα φοίτησαν και αποφοίτησαν και είχαν πολλές επιτυχίες στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Στα 16 χρόνια του εγκαθίσταται στην Ξηροκρήνη και τελειώνει το 6ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και παίρνει το πτυχίο του αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού το 1987 ενώ παράλληλα εργάζεται στο τεχνικό γραφείο του Βασίλη Καψάλη.

Κατατάσσεται στο μηχανικό τον Ιούλιο του 1988 και υπηρετεί ως Δόκιμος Αξιωματικός στον 88ο Λόχο Μηχανικού στη ΣΔΙ Λήμνου, στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και στην 737 Δ.Σ.Ε., όπου και ασχολήθηκε με απαλλοτριώσεις, επιτάξεις, σχεδιασμό και κατασκευή νέων στρατοπέδων.

To 1990 παντρεύεται την χημικό μηχανικό Ρίτσα Μολίδου και αποκτούν τρία παιδιά, τον Ηρακλή, την Εύα και τη Μαρία.

Καριέρα

Το 1990 ιδρύει το δικό του τεχνικό γραφείο και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του μηχανικού με αντικείμενο τις τοπογραφικές αποτυπώσεις, τις κτηματολογικές μελέτες, τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, την τηλεπισκόπηση και φωτοερμηνεία, τον σχεδιασμό υδραυλικών έργων ύδρευσης-αποχέτευσης-ομβρίων υδάτων-άρδευσης-βιολογικών καθαρισμών κλπ

Το 1997 ιδρύει με τους Νίκο Ταχιάο, Γιάννη Στάμου και Ανδρέα Τζέκο την εταιρία ΣΤΡΑΒΩΝ Εφαρμοσμένη Γεωματική, στην οποία μέχρι και σήμερα είναι εταίρος και εκπρόσωπος. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση υποδομών για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιώτες. Ως τεχνικός και αναπτυξιακός σύμβουλος φορέων του Δημόσιου και εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα αναλαμβάνει την ωρίμανση και την χρηματοδότηση μεγάλων έργων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, τον στρατηγικό σχεδιασμό. Επίσης προωθεί, σχεδιάζει κι διαστασιολογεί καινοτόμα συστήματα επεξεργασίας απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων συνδυάζοντας τεχνολογίες υψηλής τεχνολογίας & απόδοσης διαφόρων ευρωπαϊκών και εγχώριων εργοστασίων.

Συμμετοχή στα κοινά

Από το 1980 εντάσσεται στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ και συμμετέχει ενεργά μέχρι την  αποφοίτησή του.

Το 1990 εκλέγεται και συμμετέχει ενεργά στον Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος ενώ συμμετέχει και στον Σύλλογο Μελετητών Ελλάδας.

Το 1990 εντάσσεται στη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στη συνέχεια στην  αντιπροσωπεία του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, όπου και εκλέγεται Αντιπρόεδρος από τον Ιούνιο του 2001 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2002, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τον Μάρτιο του 2007 εκλέγεται Πρόεδρος. Σε όλο αυτό το διάστημα αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου σε Τεχνικά Συμβούλια, Επιτροπές Ανάθεσης Έργων, διοργάνωση Ημερίδων και Συνεδρίων, πλήθος Εισηγήσεων για θέματα Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, Υποδομών & Έργων, Περιβάλλοντος και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θέτει προτεραιότητά του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ την πόλη της Θεσσαλονίκης,  την ανάπτυξη της Μητροπολιτικής Ενότητας και την σύνδεσή της με την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγγράφει και διεκδικεί με δημόσιες τοποθετήσεις του την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της και προωθεί την άποψη του ΤΕΕ όπως αυτή διαμορφώνεται από τις ομάδες εργασίας, τις συνεργασίες με τους φορείς και τις ημερίδες για τα μεγάλα έργα, για το θαλάσσιο μέτωπο, την ανάπτυξη, την καινοτομία, τα απόβλητα, το αστικό και περιαστικό πράσινο, την ενέργεια κ.α.

Παράλληλα συμμετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Π.Ε.Π.  Κεντρικής Μακεδονίας, στο Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς- ΚΕΔΑΚ.

Το διάστημα 2008- 2012 διατελεί Αναπληρωτής Πρόεδρος ΤΣΜΕΔΕ και στη συνέχει αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ.

Το διάστημα 2008-2009 αναλαμβάνει άμισθος τεχνικός σύμβουλος Γυμναστικού Συλλόγου «Ηρακλής» και ασχολείται με την οργάνωση, το σχεδιασμό και τη διοίκηση της κατασκευής του Γηπέδου του Γ.Σ., στην περιοχή της Μίκρας Δ. Καλαμαριάς, ιδιοκτησίας Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ

Ασχολείται ενεργά συμμετέχοντας στο Οργανωτικό της ΝΔ το διάστημα 1999-2004 από τις θέσεις τομεάρχη Καστοριάς και Γρεβενών. Διατελεί επί σειρά ετών ενεργό ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Θέσεις ευθύνης

Το διάστημα 2004-2005 διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Στο σύντομο αυτό διάστημα παράγει πλούσιο έργο που σχετίζεται με την ποιότητα και την ορθότερη διανομή του νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με την ένταξη στα υδρευτικά και αποχετευτικά δίκτυα της ΕΥΑΘ πολλών περιοχών της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, τον εκσυγχρονισμό της εταιρίας, την οργάνωση και την μηχανογράφησή της.

Το  2006 ορίζεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής ως εκλεγμένο μέλος του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) όπου και παραμένει μέχρι το Ιούνιο του 2012, συμμετέχοντας σε πλήθος Επιτροπών (Εσωτερικού Ελέγχου, Διαφάνειας, Δανειοδοτήσεων) της τράπεζας καθώς και στην θυγατρική αναπτυξιακή και επενδυτική εταιρεία της Τράπεζας Αττικής, την ATTICA VENTURES.

Διετέλεσε κατά διαστήματα τεχνικός και αναπτυξιακός σύμβουλος ΟΤΑ και εταιριών του Δημόσιου Τομέα επιτυγχάνοντας την ωρίμανση και την χρηματοδότηση πολλών μεγάλων έργων και υποδομών.

 

 

Back to top button