Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις & επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Τι να κάνετε τελικά για να πληρωθείτε στις 24/5

Η aftodioikisi.gr είχε πρώτη γράψει -εν αντιθέσει με όσα διαρρέονταν στο διαδίκτυο-, ότι για τη Β’ δόση του Επιδόματος Παιδιού, η οποία όπως ανακοινώθηκε επισήμως, θα καταβληθεί στις 24/5 (τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τις 23/5 το απόγευμα σε κάποια ΑΤΜ), χρειάζεται να έχει προηγηθεί φορολογική δήλωση για το έτος 2018, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταβληθεί το ποσό σε όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν να την κάνουν!

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

«…Επειδή το επίδομα του 2019 θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του φορολογικού έτους 2018 και προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο Οργανισμός καλεί όλους να σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται».

Από πλευράς λογιστών που ετοιμάζουν τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 , υπάρχουν «διαρροές» πληροφοριών σε δικαιούχους. Άλλοι λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε φορολογική δήλωση για τα επιδόματα τέκνων και άλλοι ότι χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει:

Μάλιστα και για τη Γ’ δόση δίνεται και η κάτωθι πληροφορία:

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ εδώ

aftodioikisi.gr

Back to top button