ΚαστοριάΝεστόριο

Μουσαμάδες με πρίμουλα στην ελληνοαλβανική μεθόριο – Σύλληψη δύο ατόμων με 359 κιλά! (φωτογραφίες)

Τις τελευταίες 20 ημέρες  άνδρες της συνοριακής φύλαξης Ιωαννίνων και Καστοριάς έχουν συλλάβει 19 αλλοδαπούς, για παράνομη συλλογή αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών που φτάνει τα 780 κιλά

Η ζημία που προκαλείται στην χλωρίδα της ελληνοαλβανικής μεθορίου είναι τεράστια αφού συλλέγονται ανεξέλεγκτα και ορισμένα είδη που κινδυνεύουν από την παράνομη συλλογή, όπως η «Πριμούλα η Γνησία» (Primula veris). Από τα 780 κιλά που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικές αρχές, τα 640 κιλά αφορούν το είδος Primula veris.

Στο τελευταίο περιστατικό που ανακοίνωσε η αστυνομία, κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αρωματικού, φαρμακευτικού φυτού, Primula veris, την οποία είχαν συλλέξει παρανόμως δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 έως 33 ετών, που συνελήφθησαν τη Πέμπτη (16-05-2019) το μεσημέρι σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν τους δύο Αλβανούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν, ποσότητα του βοτάνου που στην λαϊκή ονομασία λέγεται «δρακάκι», συνολικού βάρους 359 κιλών. Η παραπάνω ποσότητα του βοτάνου ήταν τοποθετημένη σε μουσαμάδες προκειμένου να αποξηρανθεί.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

dasarxeio.com

 

 

Back to top button