Καστοριά

Λάμπρος Φισφής: “Ξέρω πλέον ότι θέλω να επισκεφθώ για διακοπές την Καστοριά”

Έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων με τα αστεία του, με τον βιτριολικά εύστοχο σχολιασμό του για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του και γύρω μας. Έχουμε φύγει από το θέατρο πιο ανάλαφροι, ακόμη κι αν η μέρα μας ήταν γεμάτη βαρίδια ενώ έχουμε σταματήσει στη ζούλα τη δουλειά για να δούμε το καινούριο βιντεάκι του στο YouTube. Τώρα μπορούμε να τον έχουμε και δίπλα στο κομοδίνο μας! Κάτι σαν ηρεμιστικό για πριν τον ύπνο ή στη βιβλιοθήκη – κάτι σαν εγχειρίδιο κατά της μελαγχολίας κόντρα στα δύσκολα. Γιατί για ποιον μιλάμε τόση ώρα; Για τον Λάμπρο Φισφή, τον φοβερό και τρομερό stand-up κωμικό και για το βιβλίο του «Τετράδιο Κωμωδίας», που αποτελεί μια συλλογή από ιδέες, σκέψεις και παρατηρήσεις του Λάμπρου για τις λεπτομέρειες – τόσο μικρές και τελικά τόσο μεγάλες – που μας συνδέουν.

Βιογραφικό:

Σπούδασε στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και έπειτα μετακόμισε στο Άμστερνταμ για ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό που τόσο αγαπάει: το stand up. Μετά από μια σειρά «άκυρων» εργασιών, όπως ξεναγός με βάρκα, ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις σε θέατρα και κλαμπ σ’ ολόκληρη την Ολλανδία. Η επιστροφή του στην Αθήνα συνέπεσε με την υπογραφή του σεναρίου της τηλεοπτικής σειράς « Η Γενιά των 592 ευρώ» (MEGA). Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, το «Κάψε το Σενάριο» (δημιουργός, σεναριογράφος, παρουσιαστής, MEGA), αλλά και η πρώτη solo παράστασή του «Να Ένας Σοφός». Τις δύο περασμένες σεζόν παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι Quizdom, The Show (ALPHA), καθώς και τη δεύτερη solo παράστασή του «Δες το Θετικό». Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ και εκ των καλλιτεχνικών διευθυντών του θεάτρου Άβατον και του Athens Comedy Festival.

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο:

«Τα τελευταία χρόνια γυρίζω όλη την Ελλάδα δίνοντας παραστάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι την έχω δει απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά έχω δει αρκετά ώστε, όταν θα έρθει η ώρα να δω όλη την Ελλάδα, να ξέρω τι θα θέλω να δω. Ξέρω
πλέον, ας πούμε, ότι θέλω να επισκεφθώ για διακοπές την Καστοριά. Ξέρω ότι οι σκηνές της Μόρντορ, από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών, γυρίστηκαν στην Πτολεμαΐδα. Ξέρω ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν μήνα για να γυρίσεις σωστά την Κρήτη. Όπως επίσης ξέρω ότι το καλύτερο αξιοθέατο του Κιλκίς είναι η πινακίδα που γράφει «Θεσσαλονίκη, 49 χλμ».

 

 

Back to top button