Κόσμος

«Η κηπουρική θα σώσει τον κόσμο»

Στο RHS Chelsea Flower Show, που εγκαινιάζεται στις 21 Μαΐου, το στούντιο design του Tom Dixon και η IKEA θα παρουσιάσουν ένα πειραματικό μοντέλο για καλλιέργεια φυτών σε αστικό περιβάλλον. Με επωνυμία «Η κηπουρική θα σώσει τον κόσμο», το πρότζεκτ αποτελείται από έναν κήπο σε δύο επίπεδα, τα οποία από κοινού εξερευνούν την αντίθεση μεταξύ υπέρ-φυσικού και υπέρ-τεχνολογικού.

«Στο πλαίσιο του show λουλουδιών στο Τσέλσι, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα πειραματικό μοντέλο για να καλλιεργούμε φυτά στο περιβάλλον μιας πόλης» επισημαίνει ο Tom Dixon. «Στοχεύοντας να δώσει πίσω στις πόλεις και να δημιουργήσει παραγωγικά τοπία μέσα σε αστικές ζώνες, ο κήπος περιλαμβάνει ένα υπερυψωμένο αρθρωτό τοπίο με βρώσιμα και φαρμακευτικά φυτά και έναν περίκλειστο κήπο, εξοπλισμένο με συστήματα υδροπονικής και ελεγχόμενο φωτισμό» πρόσθεσε.

Ο κήπος του Tom Dixon και της IKEA δημιουργήθηκε αφενός για να καταδείξει μεθόδους που μπορεί ο κόσμος να χρησιμοποιήσει για να καλλιεργήσει τροφή στο σπίτι, μειώνοντας παράλληλα τα απορρίμματα φαγητού και, αφετέρου, για να μεταφέρει το μήνυμα της ομορφιάς και λειτουργικής σημασίας της κηπουρικής, χρησιμοποιώντας και παραδοσιακές σχετικές γνώσεις και τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες.

ΑΠΕ

Back to top button