Καστοριά – Συνταγή: Κρέμα κακάο με γάλα φουντουκιού και μεθυσμένα σύκα

 

Σκοτεινός …πειρασμός από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γάλα από φουντούκια
80 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. κακάο

Για τα σύκα

300 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
8-10 ώριμα σύκα

Ετοιμάζουμε τα σύκα

Βάζουμε το κρασί και την ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι πάνω από σιγανή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους και να πάρουν ένα κοκκινωπό χρώμα.
Αφού βγάλουμε τα σύκα σε ένα πιάτο, αφήνουμε το σιρόπι άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει, σβήνουμε τη φωτιά και το κρατάμε για το σερβίρισμα.

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr
 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.