Καστοριά – Συνταγή: Τάρτα με κιμά και γέμιση τυριού (φωτογραφίες)

https://2.bp.blogspot.com/-RjtMJjtyhF0/XDZUYWVX-wI/AAAAAAAAKXI/KFY5eajK_igfhiR31iq37iz_PJEDFeMgQCLcBGAs/s1600/10.jpg

Απίθανη η ιδέα για το αποψινό φαγητό μας, και απίθανα εύκολη επίσης. Επέλεξα να το φτιάξω για βραδινό, αλλά είναι χορταστικότατο για κάθε ώρα. Και δε μένει και ψίχουλο ούτε στο ταψί, ούτε στο πιάτο. Θα με θυμηθείτε! Φτιάξτε το και οι αγαπημένοι σας θα νιώσουν πολύ ξεχωριστοί. Εμένα έτσι μου είπαν! Πάμε να φτιάξουμε την τάρτα μας!

Υλικά:

βάση:

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι ξερό σκόρδο

αλάτι και πιπέρι

1 αυγό

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

-2 κουτάλια σάλτσα BBQ ή κέτσαπ

γέμιση:

3 αυγά βρασμένα καλά

150γρ μπέικον

1 κούπα κασέρι τριμμένο

επικάλυψη:

1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλλα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 22- 24εκ διάμετρο.

Αυτά είναι όλα τα υλικά μας:

https://2.bp.blogspot.com/-2UQxC76vD3g/XDZUYx6cX5I/AAAAAAAAKXM/l9S6hV2tWXAit8Wv9D9fqIPrggFK03fpACLcBGAs/s1600/2.jpg

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της βάσης μαζί- εκτός της σάλτσας ώσπου να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη.

https://1.bp.blogspot.com/-niMH3iXvyFw/XDZUZrHLL9I/AAAAAAAAKXU/GyOvDbyk0kk-VXm5F2xY-kAqXbJPcWaDQCLcBGAs/s1600/3%2B%25282%2529.jpg

Στρώνουμε τη ζύμη του κιμά στο ταψάκι μας, γεμίζοντας και τα πλάγια του ταψιού. https://2.bp.blogspot.com/-bGfPYWlsaTo/XDZUZ7FfArI/AAAAAAAAKXQ/FuuX8hdF8u4E24zkyQyf8Foixl4R7_98QCLcBGAs/s1600/4.jpg

Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και σε πολύ λίγο λάδι το τηγανίζουμε ώσπου να γίνει τραγανό.

https://2.bp.blogspot.com/-XV7WPRCutWk/XDZUaOlFCuI/AAAAAAAAKXY/7mvlciy0sWQmJtqjfhajXhWOYhT2mkmgQCLcBGAs/s1600/5.jpg

Πάνω στη βάση πασπαλίζουμε λίγο τυρί και απλώνουμε τη σάλτσα.

https://2.bp.blogspot.com/-_sxlvpGfwIQ/XDZUbNwN9zI/AAAAAAAAKXc/pkcC1l-vN7MUO6fr4BFLsCE6wNx5fFrcwCLcBGAs/s1600/6.jpg

Απλώνουμε το μισό τυρί.

https://3.bp.blogspot.com/-ttbrWA06PQk/XDZUbVj60qI/AAAAAAAAKXg/Y54ur3IZmf8HSAwMBPhVatbmoX3wtVKlACLcBGAs/s1600/7.jpg

Από πάνω κόβουμε τα αυγά κομματάκια και καλύπτουμε με το μπέικον.

https://1.bp.blogspot.com/-NMTF8b3pyys/XDZUbxCVnxI/AAAAAAAAKXk/ybEiMsaAbyYO25SyXucR1WBmavGjXDa1ACLcBGAs/s1600/8.jpg

Τέλος, στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας την τριμμένη μοτσαρέλλα.

https://3.bp.blogspot.com/-8vcqhm9lumU/XDZUcfXePNI/AAAAAAAAKXo/S3U9yko0NRAMrRfquWhsFNdyjXzpw2X9wCLcBGAs/s1600/9.jpg

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30- 40′, ώσπου να ροδίσει η τάρτα μας.

https://2.bp.blogspot.com/-RjtMJjtyhF0/XDZUYWVX-wI/AAAAAAAAKXI/KFY5eajK_igfhiR31iq37iz_PJEDFeMgQCLcBGAs/s1600/10.jpg

Είναι απίστευτη φίλοι μου! Πολύ πρωτότυπη και εγγυημένη. Δοκιμασμένη από πολύ απαιτητικούς, πεινασμένους ουρανίσκους!

https://3.bp.blogspot.com/-cjjWlaBtPHE/XDZUYbEHqlI/AAAAAAAAKXE/PrHEAcXFNLwoz5vpxuHsI5pSjkeRaUSCQCLcBGAs/s1600/11.jpg
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαρία Παπαϊωάννου

 masasoura.blogspot.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.